Näin Suomi pyörii helatorstaina: Marketit auki, busseilla sunnuntaiaikataulut

Helatorstaita vietetään tänä vuonna 30.5. Juhlapyhä muuttaa julkisen liikenteen aikatauluja ja sulkee joitakin palveluita.

Kuopion seudun joukkoliikenteessä ajetaan helatorstaina sunnuntain aikataulujen mukaan.

Kaukoliikenteen bussivuoroissakin on lukuisia muutoksia. Löydät ne osoitteesta www.matkahuolto.fi, tai numerosta 0200 4000. Pikavuorojen aikataulut ovat lisäksi Yle:n teksti-tv:n sivulla 440. Kaukojunien aikataulut muutoksineen löydät osoitteesta https://www.vr.fi/cs/vr/fi/etusivu.

Marketit ovat avoinna normaalisti tai hieman supistetuin aukioloajoin. Pienet elintarvikeliikkeet palvelevat omien aikataulujensa mukaan. Matkus Shopping Center on avoinna klo 10–21.

Apteekit ovat avoinna vaihtelevasti. Kuopiossa yliopiston apteekki on avoinna tavalliseen tapaan, mutta esimerkiksi Niiralan Apteekki Prismassa klo 12–18 ja Päivärannan Apteekki Päivärannan liikekeskuksessa klo 11–17.

Postin omat myymälät ovat kiinni, asiamiespostit palvelevat omien aikataulujensa mukaan. Pankkikonttorit on suljettu, samoin Alkon myymälät. Keskiviikkona ne palvelevat normaalisti.

Kirjastot sulkevat ovensa tänään hieman tavallista aikaisemmin, ja ovat huomisen kiinni. Kirjastoautotkaan eivät liikennöi helatorstaina.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut