Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Äänestäminen on ollut useissa EU-maissa aiempaa vilkkaampaa

Euroopan parlamentin vaaleissa äänestäminen näyttää olleen useissa jäsenmaissa edellisiä vaaleja vilkkaampaa, kertoo Politico-verkkolehti. Puoleenpäivään mennessä esimerkiksi Puolassa oli käynyt äänestämässä jo 14 prosenttia äänioikeutetuista vuoden 2014 seitsemään prosenttiin verrattuna. Myös Unkarissa ja Romaniassa oli äänestetty selvästi aiempaa vilkkaammin.

Spiegel-lehden mukaan Saksassa oli kahdelta iltapäivällä äänestänyt neljä prosenttiyksikköä useampi kuin vuoden 2014 EU-vaaleissa. Espanjassa äänestysinto on jopa 10 prosenttiyksikköä edellisiä eurovaaleja vilkkaampaa, kertoo El Pais -lehti.

France 24 -uutissivuston mukaan Ranskassa oli loppuiltapäivään mennessä äänestänyt 43 prosenttia äänioikeutetuista, mikä on kahdeksan prosenttiyksikköä enemmän kuin edellisissä vaaleissa.

Aiempaa laiskemmin vaaliuurnille oli sen sijaan lähdetty Politicon mukaan muun muassa Bulgariassa ja Portugalissa. Italiassa äänestysvilkkaus oli edellisten EU-vaalien tasolla.