Sri Lankassa aiemmin arvioitua enemmän suomalaisia – ministeriö kehottaa välttämään tarpeetonta matkustamista maahan

Sri Lankassa oleskelee parhaillaan enemmän suomalaisia kuin aiemmin arvioitiin, kerrotaan ulkoministeriön viestintäpäivystyksestä. Sunnuntain räjähdyssarjan jälkeen ministeriö kehotti saarella olevia suomalaisia tekemään matkustusilmoituksen. Tämän jälkeen ilmeni, että maassa on ainakin noin 200 suomalaista, kerrottiin ulkoministeriön viestinnästä sunnuntaina ennen iltakymmentä.

Ennen iskuja matkustusilmoituksen oli tehnyt noin 80 suomalaista.

–  Selvitämme edelleen tilannetta. Muun muassa kunniakonsuli tekee työtä paikan päällä, sanoi ulkoministeriön ajankohtaisviestinnän päällikkö Vesa Häkkinen STT:lle aiemmin sunnuntaina.

Häkkisen mukaan tiedossa ei ole, että kukaan suomalainen olisi kuollut tai haavoittunut iskuissa.

–  Ei voida poissulkea, että olisi suomalaisia, mutta varmistettua tietoa ei ole.

Ulkoministeriön tiedossa ei ole, että suomalaisia olisi ollut majoittuneena niissä hotelleissa, joihin iskuja tehtiin.

–  Meillä on näppituntumaa siitä, missä hotelleissa suomalaisia majoittuu ja on oltu niihin yhteydessä. Tilanne on selvityksen alla, Häkkinen sanoi.

Ulkoministeriö on lähettänyt yleistä tietoa tilanteesta sähköpostitse ja tekstiviestillä matkustusilmoituksen tehneille. Matkustajia on neuvottu seuraamaan uutisointia ja noudattamaan viranomaisten ohjeita ulkonaliikkumiskiellosta, välttämään suuria kansanjoukkoja ja olemaan yhteydessä omaisiinsa kotimaassa. Lennolle lähiaikoina lähteviä kehotetaan olemaan yhteydessä matkanjärjestäjiinsä ja lentoyhtiöihin.

Ulkoministeriö päivitti matkustustiedotteensa illalla

Suomen ulkoministeriö päivitti matkustustiedotteensa Sri Lankaan sunnuntaina illalla. Ministeriö kehottaa toistaiseksi välttämään tarpeetonta matkustamista Sri Lankaan maassa tapahtuneiden pommi-iskujen johdosta.

Ulkoministeriö myös kehottaa Sri Lankassa olevia suomalaisia noudattamaan kriisitilanteissa paikallisten viranomaisten ohjeita.

Ministeriö niin ikään muistuttaa, että valmismatkalaisia avustaa ensisijaisesti matkanjärjestäjä.

Ruotsin ja Norjan ulkoministeriöiden mukaan tiedossa ei ollut sunnuntaina, että iskujen uhrien joukossa olisi ollut ruotsalaisia tai norjalaisia.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Savon Sanomat

Mainos: Skanska Talonrakennus Oy

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut