IL: Europarlamentaarikko Sarvamaa teki kollegastaan vihreiden Heidi Hautalasta tutkintapyynnön

Iltalehden mukaan Petri Sarvamaa pyytää poliisia tutkimaan muun muassa kunniansa loukkaamista. LEHTIKUVA / Martti Kainulainen

STT

Kokoomuksen europarlamentaarikko Petri Sarvamaa on tehnyt tutkintapyynnön kollegastaan vihreiden Heidi Hautalasta. Asiasta kertoo Iltalehti.

Lehden mukaan Sarvamaa pyytää poliisia tutkimaan muun muassa kunniansa loukkaamista.

Jutun taustalla on kuva, joka lähti Sarvamaan mukaan kiertämään sosiaalisessa mediassa torstaina. Kuva liittyy "Miten meppi äänesti" -kampanjaan, joka on ollut esillä Hautalan nettisivuilla. Kuvan mukaan Sarvamaa olisi äänestänyt aborttioikeutta vastaan.

Kyse on Sarvamaan mukaan mietinnöstä, jossa yksi kohta koskee aborttioikeutta.

–  Minut on esitetty siinä vastaan äänestäneenä. Se on virheellinen tieto ja se ei pidä paikkaansa, Sarvamaa sanoo Iltalehdelle.

Sarvamaan mukaan hän painoi aluksi väärin ja korjasi asian välittömästi. Iltalehden mukaan korjaus käy ilmi Sarvamaan somekanavissaan jakamasta dokumentista. Sarvamaan mielestä vahinko on silti jo tapahtunut.

Tekstiviestitse Iltalehdelle vastannut Hautala sanoo tiiminsä tuottavan miten meppi äänestää -kuvasarjoja mielenkiintoisista äänestyksistä Euroopan parlamentissa aina äänestyksen jälkeen.

–  Tiedot otetaan suoraan parlamentin virallisista äänestyspöytäkirjoista. Jos mepit (Euroopan parlamentin jäsenet) korjaavat äänestyksiään kuvien tekemisen jälkeen, korjaamme niitä pyynnöstä mielellämme. Kyseisestä vuoden 2015 kuvasta emme ole aiemmin saaneet korjauspyyntöä, Hautala vastasi Iltalehdelle.

Poliisi päättää, aloitetaanko asiassa esitutkinta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut