Kuopiolainen IT-yritys on alansa harvinaisuus – johdossa nimityksen myötä kolme naista

Sollertis on IT-alalla harvinaisuus. Yritystä johtaa kolme naista: Tiina Weisell, Joanna Niininen ja Outi Niskanen. Sollertis / HANDOUT

Taneli Arponen

Kuopiolaisen IT-alan yrityksen Sollertiksen varatoimitusjohtajaksi on nimitetty Tiina Weisell. Ylennyksen myötä yritystä johtaa kolme naista.

Sollertiksen toimitusjohtaja Joanna Niininen jää äitiysvapaalle kesäkuussa, jonka aikana yritystä luotsaavat varatoimitusjohtaja Weisell ja toimistopäällikkö Outi Niskanen.

Weisell on aiemmin toiminut yrityksen asiakkuuspäällikkönä ja ollut mukana luomassa Diginaisten digimarkkinointitiimiä. Lisäksi Weisell on aiemmin johtanut call center-toimintaa.

– Olen erittäin innoissani ottaessani vastaan varatoimitusjohtajan paikan Suomen vanhimman internet-operaattorin johdossa. Naistoimitusjohtajia IT-alan yrityksistä jo löytyy, mutta kolmen naisen kärkikolmikko on harvinaisuus, Weisell kuvailee.

Euroopan parlamentin tutkimuspalvelun viime vuonna julkaistun selonteon mukaan naisia oli ICT-alan johtotehtävissä 19 prosenttia vuonna 2015, kun muilla toimialoilla yhteensä vastaava luku oli 45 prosenttia.

Sollertikseen kuuluva Image World on Suomen vanhin edelleen toiminnassa oleva internetoperaattori. Image World perustettiin vuonna 1992 ja Sollertis osti sittemmin konkurssiin menneen yrityksen vuonna 2015.

Kommentoi

Mainos: PeeÄssä

Yhdessä tehdään ja yhdessä onnistutaan

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut