Paavo Väyrynen: Olen valmis keskustan johtoon jo ensi vuonna

Keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen ilmoittaa blogissaan olevansa poliittisesti luova mies, joka tekee mahdollisuuksien taidetta. Siihen sisältyy kyky löytää uusia keinoja omien tavoitteiden edistämiseen.

– Julkisuudessa luovuus saattaa näyttää poukkoilulta. Tarkemmin katsoen toimintaa saattaa ohjata rautainen johdonmukaisuus, Väyrynen kirjoittaa.

Hän kertoo aatteellisen ja poliittisen linjansa muotoutuneen jo 1970-luvun alussa, ja pysyneen siitä lähtien samana.

– Viime vuosina olen joutunut turvautumaan epätavallisiin keinoihin arvojeni ja tavoitteideni edistämiseksi, Väyrynen myöntää.

Uuden puolueen hän sanoo perustaneensa vuonna 2016 sen vuoksi, että edustuksellinen demokratia ei Suomessa toiminut. Tähtiliikkeen tavoittelema muutos jäi Väyrysen mielestä kuitenkin toteutumatta.

– Eroan sen vuoksi, että haluan heti eurovaalien jälkeen keskittyä presidentinvaaleihin ja ryhtyä kokoamaan laajaa kansanliikettä valintani tueksi, Väyrynen kertoo.

Hän paljastaa jo saaneensa kyselyjä keskustan puheenjohtajaksi ryhtymisestä. Ajankohta on Väyryselle mieleen.

– Eroni ja sen ajankohta tekevät mahdolliseksi ehdokkuuteni ensi vuoden varsinaisessa puoluekokouksessa, Väyrynen ilmoittaa.

Hän jättää kuitenkin takaportin auki: keskustan luotsaaminen kiinnostaa vain siinä tapauksessa, että hänet valitaan nyt Euroopan parlamenttiin.

– Jos menestykseni eurovaaleissa olisi heikko, ehdokkuudeltani puuttuisi poliittinen uskottavuus, eikä sitä voisi ajatellakaan.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut