HS: Pohjoismaisesta vastarintaliikkeestä on alkanut uusi rikostutkinta – poliisi epäilee liikkeen jatkaneen toimintaa oikeuden kiellosta huolimatta

Pohjoismainen vastarintaliike marssi Turun keskustassa viime elokuussa. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

STT

Uusnatsijärjestö Pohjoismaisesta vastarintaliikkeestä on alkanut uusi rikostutkinta, kertoo Helsingin Sanomat. Lehden mukaan poliisi epäilee, että liikkeen edustajat ovat rikkoneet korkeimman oikeuden määräämää väliaikaista toimintakieltoa.

Korkein oikeus myönsi maaliskuun lopussa Pohjoismaiselle vastarintaliikkeelle valitusluvan jutussa, joka koskee liikkeen määräämistä lakkautettavaksi. Samalla korkein oikeus kielsi väliaikaisesti liikkeen toiminnan, kunnes tuomioistuin on ratkaissut asian lopullisesti.

Sekä hovioikeus että Pirkanmaan käräjäoikeus ovat päättäneet, että Pohjoismainen vastarintaliike on lakkautettava. Päätöstä perusteltiin muun muassa liikkeen väkivaltaisuudella.

HS:n mukaan Poliisihallitus teki huhtikuussa tutkintapyynnön keskusrikospoliisille, koska liikkeen edustajien epäillään jatkaneen toimintaa julkaisemalla materiaalia suomenkielisellä nettisivustollaan oikeuden kieltopäätöksen jälkeen.

Keskusrikospoliisi vahvistaa lehdelle aloittaneensa tutkintapyynnöstä esitutkinnan. Tutkinnanjohtaja Erkki Rossi ei kerro, millä rikosnimikkeellä tapausta tutkitaan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut