Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS: Pohjoismaisesta vastarintaliikkeestä on alkanut uusi rikostutkinta – poliisi epäilee liikkeen jatkaneen toimintaa oikeuden kiellosta huolimatta

Uusnatsijärjestö Pohjoismaisesta vastarintaliikkeestä on alkanut uusi rikostutkinta, kertoo Helsingin Sanomat. Lehden mukaan poliisi epäilee, että liikkeen edustajat ovat rikkoneet korkeimman oikeuden määräämää väliaikaista toimintakieltoa.

Korkein oikeus myönsi maaliskuun lopussa Pohjoismaiselle vastarintaliikkeelle valitusluvan jutussa, joka koskee liikkeen määräämistä lakkautettavaksi. Samalla korkein oikeus kielsi väliaikaisesti liikkeen toiminnan, kunnes tuomioistuin on ratkaissut asian lopullisesti.

Sekä hovioikeus että Pirkanmaan käräjäoikeus ovat päättäneet, että Pohjoismainen vastarintaliike on lakkautettava. Päätöstä perusteltiin muun muassa liikkeen väkivaltaisuudella.

HS:n mukaan Poliisihallitus teki huhtikuussa tutkintapyynnön keskusrikospoliisille, koska liikkeen edustajien epäillään jatkaneen toimintaa julkaisemalla materiaalia suomenkielisellä nettisivustollaan oikeuden kieltopäätöksen jälkeen.

Keskusrikospoliisi vahvistaa lehdelle aloittaneensa tutkintapyynnöstä esitutkinnan. Tutkinnanjohtaja Erkki Rossi ei kerro, millä rikosnimikkeellä tapausta tutkitaan.