Murtovaras liikkui omakotitaloissa asukkaiden heräämättä – varasti myös avaimilla auton

Haastehakemuksen mukaan syyttäjä vaatii tutkinnanjohtajan tuomitsemista virkavelvollisuuden rikkomisesta lyhyeen ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Marko Kauko

Asta Tenhunen

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on vanginnut Lapinlahdella kiinni jääneen miehen, jota poliisi epäilee useista asuntomurroista.

Kahteen omakotitaloon murtauduttiin Joensuun Hammaslahdessa ja Outokummussa huhtikuun lopussa niin, että talon asukkaat olivat sisällä nukkumassa, kun varas tunkeutui silti sisälle ja vei asunnoista tavaroita.

Toiseen taloista murtauduttiin, mutta toisessa talossa poliisi epäilee varkaan kulkeneen lukitsemattomasta ovesta.

Kummassakaan talossa asukkaat eivät heränneet, vaan huomasivat vasta aamulla, että asunnoista oli viety tavaraa.

Hammaslahdessa omakotitalosta vietiin kodin viihde-elektroniikkaa ja Outokummusta kodin käyttötavaroita. Lisäksi varas vei auton avaimet, joilla hän varasti autotallissa olleen henkilöauton.

Kun poliisi alkoi tutkia asiaa, selvisi, että Hammaslahden talosta varastettua omaisuutta oli laitettu jo myyntiin nettiin.

Myynti-ilmoituksen tehnyt mies jäi kiinni Lapinlahdella 28. huhtikuuta, kun hän oli tunkeutunut varkaisiin liikekiinteistön tontille ja varastanut sieltä omaisuutta.

Paikalle hälytetty poliisipartio tavoitti miehen liikkeen läheltä autosta, joka oli varastettu Outokummun asuntomurron yhteydessä.

21-vuotiaalla miehellä ei ole vakituista osoitetta. Hän on poliisille entuudestaan tuttu vankan omaisuusrikostaustansa vuoksi.

Poliisi epäilee miestä kahdesta törkeästä varkaudesta ja varkaudesta. Käräjäoikeus vangitsi hänet poliisin vaatimuksesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.