Risikko vetää ylimääräisen keskustelun istumajärjestyksestä – "istumajärjestys on naurettava asia"

Paula Risikon mielestä eduskunnan ei pitäisi riidellä istumajärjestyksen kaltaisesta asiasta. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

STT

Riitely istumajärjestyksestä jatkuu eduskunnassa. Alun perin eduskunnan piti tänään äänestää uudesta istumajärjestyksestä. Puhemiesneuvoston odotettiin esittävän, että perussuomalaiset siirretään täysistuntosalin oikeaan laitaan.

Juuri ennen täysistuntoa varapuhemies Juho Eerola (ps.) kertoi, että asian käsittely päätettiin siirtää ensi viikolle.

–  Otetaan vähän aikalisää tässä asiassa, Eerola kommentoi toimittajille.

Toinen varapuhemies Paula Risikko (kok.) kertoi käyvänsä tiistaina eduskuntaryhmien puheenjohtajien kanssa vielä yhden keskustelun istumajärjestyksestä.

–  Puhemies (Antti Rinne) toivoi, että kutsun koolle ryhmien puheenjohtajat ja yritetään vielä löytää hyvä ratkaisu. Mikäli ei löydy muuta ratkaisua, niin sitten mennään tällä esityksellä eli sillä muutetulla (istumajärjestyksellä), Risikko sanoi.

Risikon mukaan eduskunnan ei pitäisi riidellä istumajärjestyksen kaltaisesta asiasta, sillä ratkottavana on paljon suurempia asioita.

–  Istumajärjestys on mielestäni naurettava asia tässä tilanteessa.

RKP haluaa keskelle

Keskustelu istumajärjestyksen muuttamisesta alkoi, kun RKP toivoi pääsevänsä istumaan salin oikeasta reunasta lähemmäs keskustaa.

Ryhmänjohtajat päättivät torstaina esittää uutta istumajärjestystä puhemiesneuvostolle. Ehdotus perustuu Euroopan parlamentin ja Pohjoismaiden neuvoston malliin, jossa perussuomalaiset istuisivat salin oikeassa laidassa ja RKP keskellä.

Ryhmänjohtajien esitys ei ollut yksimielinen, sillä perussuomalaiset vastusti sitä. Nykyisin perussuomalaiset istuvat salin keskellä. Perussuomalaisten ryhmänjohtaja Ville Tavio ei torstaina peitellyt närkästystään ryhmyreiden kokouksen jälkeen.

– Kuvittelin, että toiseksi suurimman puolueen merkitys olisi erilainen, että ei tehtäisi ihan tällaista päätöstä meitä vastaan. Olen vähän yllättynyt, että tämä voidaan tehdä muutoin kuin yksimielisesti, Tavio sanoi torstaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.