Oikeudenkäyntiä pohjoismaisten retkeilijöiden surmasta lykättiin Marokossa

Syytettyjä on yhteensä toistakymmentä. Kolmea pääepäiltyä uhkaa kuolemanrangaistus. LEHTIKUVA/AFP

STT

Marokossa tuomioistuin on siirtänyt kahdella viikolla kahden pohjoismaalaisen retkeilijänaisen surman oikeuskäsittelyä. Lykkäystä pyysivät syytettyjen asianajajat pystyäkseen perehtymään paremmin tapaukseen.

Syytettyjä on yhteensä yli 20, joista kolmea pääepäiltyä uhkaa kuolemanrangaistus.

24-vuotiaan tanskalaisnaisen ja 28-vuotiaan norjalaisnaisen ruumiit löydettiin läheltä kaksikon telttapaikkaa noin kahden tunnin kävelymatkan päästä Imlilin turistikylästä joulukuussa. Naisten kurkut oli viilletty auki, minkä jälkeen heidät oli mestattu.

Sosiaalisessa mediassa julkaistiin video toisesta veriteosta. Siinä viitataan "Allahin vihollisiin" ja sanotaan teon olevan kosto Syyrian taistelijoiden puolesta. Toisessa videossa yksi epäillyistä murhaajista vannoo uskollisuutta äärijärjestö Isisin johtajalle Abu Bakr al-Baghdadille.

Tutkijoiden mukaan "solua" inspiroi Isisin ideologia, mutta Marokon viranomaisten mukaan syytetyillä ei ole ollut yhteyksiä Isisiin. Isis ei myöskään ole ottanut veritekoja nimiinsä.

Naiset opiskelivat yhdessä etelänorjalaisessa yliopistossa ja olivat yhteisellä kiertomatkalla.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut