Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pahis on tiedossa mutta leffan nimi ei: James Bondin vastustaja on "mystinen kelmi, jolla on käytössään vaarallista uutta teknologiaa" – ja sitten olisi vielä Me Too -kampanja

Tulevasta James Bond -elokuvasta on tehty uusia paljastuksia. Järjestyksessään 25. Bond-seikkailun nimiroolissa jatkaa, kuten ennalta tiedettiin, Daniel Craig, jolle elokuva on viides ja samalla viimeinen agenttiseikkailu.

Elokuvan ykköspahiksena nähdään Bohemian Rhapsody -elokuvan pääroolista Oscar-palkinnon napannut Rami Malek. Virallisen juonikuvauksen mukaan Malekin hahmo on "mystinen kelmi, jolla on vaarallista uutta teknologiaa".

Samainen kuvaus myös kertoo, että elokuvassa Bond on jäänyt aktiivisesta palveluksesta eläkkeelle ja nauttii rauhallisesta elämästä Jamaikalla. Leppoisat päivät päättyvät, kun vanha ystävä eli CIA-agentti Felix Leiter pyytää palvelusta.

Kuten arvata saattaa, palvelus ei ole niin yksinkertainen kuin aluksi vaikuttaa.

Bondin esimiehen M:n roolissa nähdään edellisestä elokuvasta tuttu Ralph Fiennes, ja hänen sihteeriään Moneypennyä näyttelee niin ikään tuttu kasvo, Naomie Harris. Räjähtäviä kyniä ja näyttäviä autoja Bondille antavan Q:n roolissa nähdään jälleen Ben Whishaw. Felix Leiterina nähdään Jeffrey Wright, joka esitti roolin myös Casino Royalessa (2006) ja Quantum of Solacessa (2008). Spectrestä (2015) tuttu Lea Seydoux jatkaa Madeleine Swannina.

 

Elokuvan tiedotustilaisuudessa tarjoiltut paljastukset olivat melko pieniä. Esimerkiksi elokuvan nimeä ei kerrottu, eikä myöskään sitä, kuka mahdollisesti esittää uuden Bondin tunnusmusiikin.

Sen sijaan tuottaja Barbara Broccoli kertoi BBC:lle, että James Bondin asenne naisiin voi muuttua ajan myötä.

– Me Too -kampanjalla on ollut suuri vaikutus – oikeutetusti – yhteisöihin, ja näiden elokuvien pitää heijastaa myös sitä, kuten myös kaiken muun, mitä teemme, Broccoli sanoi haastattelussa.

Daniel Craig jatkoi samasta teemasta.

– Bond on aina sopeutunut eri aikoihin. Mutta kyseessä on myös hahmo, joka on haavoittunut ja jolla on ongelmia, ja minusta juuri se on yhä tutkimisen ja käsittelemisen arvoista.

Elokuvan käsikirjoitustiimissä nähdään pitkästä aikaa nainen, kun mukana on muun muassa Killing Eve -sarjaa kirjoittanut Phoebe Waller-Bridge. Hän on vasta toinen naiskäsikirjoittaja Bond-sarjan pitkässä historiassa. Ensimmäinen oli Johanna Harwood, jonka käsiala näkyi ensimmäisissä Bond-elokuvissa Dr. No (1962) ja From Russia With Love (1963).

Elokuvan ohjaa Cary Joji Fukunaga, joka ohjasi muun muassa kehutun ja arvostetun True Detective -sarjan ensimmäisen kauden.

Uuden Bond-elokuvan on määrä tulla ensi-iltaan ensi vuoden keväällä.