Erkki Moisander jää eläkkeelle, LähiTapiolan pääjohtajaksi nousee Juha Koponen

Nimitykset: LähiTapiolan pääjohtajaksi nousee Juha Koponen.

Erkki Moisander jää eläkkeelle vuoden lopussa. Matias Honkamaa

Jerri Koskinen

LähiTapiolan uudeksi pääjohtajaksi on nimitetty kauppatieteiden maisteri Juha Koponen, 52. Koponen siirtyy LähiTapiolaan oman yrityksensä toimitusjohtajan paikalta. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Veikkauksen toimitusjohtajana ja lääkejakelija Tamron konsernijohtajana.

Koponen aloittaa uudessa tehtävässään ensi vuoden alussa. Hän seuraa pääjohtajana kuluvan vuoden lopussa eläkkeelle jäävää savolaistaustaista Erkki Moisanderia, 65.

– Olen erittäin innoissani siirtyessäni LähiTapiola-ryhmän johtoon ensi vuoden alusta. Viime vuosina LähiTapiola Pääkaupunkiseudun hallituksen jäsenenä olen oppinut tuntemaan yhtiön vastuullisen ja laadukkaan toimintatavan, Koponen sanoi LähiTapiolan keskiviikkona julkaistussa tiedotteessa.

– LähiTapiola-ryhmä on olemassa asiakkaitaan varten. Uskon vahvasti alueyhtiörakenteeseemme ja koko maan kattavaan paikalliseen läsnäoloon asiakaskokemuksen vahvistajana. Elämänturvastrategia viitoittaa meille toimintamallin, jossa voimme tuottaa monipuolisesti arvoa omistaja-asiakkaillemme. LähiTapiolalla on vahva pohja nousta suunnannäyttäjäksi koko toimialan isoissa muutoksissa tietotekniikan, terveysteknologian ja liikenteen nopean kehityksen myötä, Koponen jatkaa.

Savolaisvaikuttaja Erkki Moisander

Varkautelaissyntyinen Erkki Moisander on koulutukseltaan ekonomi. Hän toimi opiskeluaikanaan 1970-luvun alkupuolella Kuopion kauppaopiskelijat ry:n toiminnanjohtajana sekä myöhemmin Helsingin kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtajana vuosina 1979–1980.

Moisander oli kokoomuksen kansanedustajana Kuopion läänin vaalipiiristä vuosina 1983–1987. Hän toimi Kuopion kaupunginvaltuutettuna vuodesta 1981 vuoteen 2007 ja oli ennen luottamustehtävistä pois siirtymistään Kuopion kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja ja kaupunginhallituksen toinen varapuheenjohtaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.