Poliisi pyytää havaintoja ryöstäjistä – kaksi kauppaa ryöstetty Kuopiossa

Vasemmalla Särkiniemen kaupan ryöstäjä ja oikealla kaksi Pihlajalaakson kaupan ryöstäjää. Poliisi

Asta Tenhunen

Poliisi pyytää havaintoja kahdesta uhkaavasta kaupparyöstöstä Kuopiossa. Poliisi pyytää havaintoja kaikista kolmesta ryöstäjästä kahdesta erillisestä teosta.

Sunnuntaina vähän ennen kello 22:ta kaksi nuorta poikaa meni Kuopion Pihlajalaakson lähikauppaan Poukamankadulla Kallantien lähellä.

Ryöstäjät olivat naamioituneet sekä varustautuneet lyömäaseilla.

Kaksikko yritti anastaa kaupasta rahaa, mutta kassatyöntekijä sai estettyä sen. Kaksikko ryösti kaupasta kuitenkin mukaansa muuta omaisuutta ja poistui paikalta ennen poliisien saapumista.

Ryöstö oli suunniteltu ainakin sillä tavoin, että kaksikko meni kauppaan vain pari minuuttia ennen sen sulkemisaikaa. Ryöstäjillä oli myös kasvojensa edessä päähineitä peittämässä heidän kasvojensa näkyvyyttä.

Reppuselkäiset pojat olivat liikkeellä joko jalan tai mahdollisesti mopoilla.

Pihlajalaakson lähikaupan ryöstäjät. Poliisi

Vain muutama tunti aiemmin yksin liikkeellä ollut mies ryösti lähikaupan Kuopion Särkiniemessä.

Mies meni Särkiniementie 10:ssä sijaitsevaan kauppaan sunnuntaina kello 17.45. Hän oli naamioinut kasvonsa huivilla.

Mies vaati myyjää antamaan kassasta rahaa niin, että ryöstäjällä oli tekovälineenä kädessään teräase.

Kun ryöstäjä sai rahaa, hän poistui paikalta ennen poliisien saapumista kaupalle. Ryöstö oli siitä erikoinen, että tapahtuma-aikaan kaupassa oli useita asiakkaita. Kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut fyysisesti välikohtauksessa.

Ryöstäjä oli arviolta 18-30-vuotias mies, jolla oli tummansininen huppari, siniset farkut ja kasvojen edessä musta, valkokuvioinen huivi. Miehen paidassa oli valkoinen Lee Cooper -teksti.

Särkiniemen lähikaupan ryöstäjä. Poliisi

Poliisi tutkii molempia tekoja ryöstöinä. Poliisi pyytää havaintoja ryöstäjät nähneiltä sekä vihjeitä heidät mahdollisesti tunnistavilta.

Havainnot ja vihjeet voi soittaa Itä-Suomen poliisin vihjepuhelimeen 0295 415 232 tai jättää sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.