Jussi Halla-aho ei lähde eurovaaleihin – mukana perussuomalaisista Laura Huhtasaari, Sebastian Tynkkynen ja Pirkko Ruohonen-Lerner

Iikka Taavitsainen

Perussuomalaiset ilmoittivat juuri puolueensa eurovaaliehdokkaat. Puolueen puheenjohtaja ja europarlamentaarikko Jussi Halla-aho ei ole ehdolla eurovaaleissa. Ehdolla sen sijaan ovat puolueen ensimmäinen varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari, Pirkko Ruohonen-Lerner ja Sebastian Tynkkynen. Ehdolle lähtee myös nilsiäläinen kansanedustaja Minna Reijonen, joka sai Savo-Karjalan vaalipiirissä lähes 5 000 ääntä.

Muut ehdokkaat ovat Asseri Kinnunen, Olli Kotro, Samuli Sibakoff, kari Ollila, Laura Korpinen, Minna Partanen, Ilpo Heltimoinen, Simo Grönroos, Mika Raatikainen, Mira Nieminen, Teuvo Hakkarainen, Tanja Vahvelainen, Arto Luukkainen, Veikko Vallin, Mauri Peltokangas ja Matti Viren.

Puheenvuorossaan Halla-aho kertoi, että perussuomalaiset tavoittelevat vaaleissa vähintään kahta nykyistä paikkaansa.

– Mikäli äänestysaktiivisuus nousee, kolmannenkin mepin saaminen on mahdollista.

Puheenjohtaja Jussi Halla-aho kertoi tiedotustilaisuudessa, että perussuomalaiset haluaa rakentaa muiden kansallismielisten puolueiden kanssa ryhmän yhteisille teemoille.

Tuumaustunnin loppupuolella nähtiin yllättävä käänne, kun toimittaja kysyi Halla-aholta tämän vanhoista blogikirjoituksista.

Toimittajan ei annettu esittää kysymystä loppuun. Tilaisuuden lopussa Putkonen sanoi toivovansa, että tilaisuus olisi ollut sivistyneempi eivätkä toimittajat olisi käyttäytyneet vihamielisesti.

Kommentoi

Mainos: PeeÄssä

Olitko paikalla, kun Kuopion Prisma avattiin?

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut