Poliisi: Kadonnut nunna havaittu viimeksi tiistai-iltana, ei lauantaina

Kadonnut nunna Elisabeth Savon Sanomat

Jukka-Pekka Räsänen

Heinäveden Lintulan luostarista tiistaina kadonneesta nunna Elisabethista on tehty viimeisin luotettava näköhavainto tiistai-iltana, rikoskomisario Harri Hauhia kertoo Savon Sanomille.

Ilta-Sanomat väitti lauantaina, että siviilinimeltään Irmeli Vuolteena tunnettu nunna olisi nähty varmuudella lauantaiaamuna. Hauhian mukaan tämä ei pidä paikkaansa.

Hauhia kertoo, että joku on nähnyt varmuudella nunnaksi tunnistamansa henkilön tiistai-iltana noin kello 20.20 aikaan kävelemässä noin viiden kilometrin päässä Lintulan luostarista Honkasalontiellä Purnunmäki-Löytömäki -risteyksessä kohti Honkaniemeä.

– Tänä aamuna tuo tiistai-illan havainto on pystytty varmistamaan niin paikkansa pitäväksi, että etsinnät on pystytty keskittämään sille alueelle, Hauhia kertoo.

Nunnaa etsitään noin 40 vapaaehtoisen pelastuspalvelun jäsenen ja neljän poliisikoiran voimin.

73-vuotiaan nunnan poistumisreittiä alueelta ei tiedetä. Tiistai-iltana hänen nähtiin liikkuvan lähialueella jalan ja hän kulki mahdollisesti luostarialueelta koilliseen päin.

Etsintäalue on erittäin peitteistä ja vaikeakulkuista maastoa. Etsintä joudutaan tekemään ihmisketjulla hyvin lyhyillä välimatkoilla, mikä hidastaa etsinnän kulkua.

– Aina toivotaan, että ihminen löytyy elossa. Tässä vaiheessa emme lähde suoraan vainajaa etsimään. Etsinnänjohtaja käytti hyvää ilmaisua, että nyt etsitään henkilöä, joka ei pysty ilmaisemaan itseään, Hauhia pyörittelee.

Katoamishetkellä naisella oli päällään siniharmaa pitkä popliinitakki ja pään peittävä huivi. Vihjeitä kaivataan poliisin mukaan yhä, ja havainnot voi ilmoittaa hätäkeskukseen.

Luostari sijaitsee Heinäveden Palokissa maaseutualueella, joka rajautuu rikkonaisiin järvialueisiin. Alue on kadonneelle nunnalle hyvin tuttu, sillä hän on asunut Lintulan luostarissa vuodesta 1964. Hän on luostarin pitkäaikaisin nunna.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut