Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pohjois-Savossa sataa koko päivän lunta, ja vielä vähän huomennakin

Pohjois-Savon päivän sana on lumisade, joka jatkuu koko päivän. Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Eveliina Tuominen kertoo, että Kuopiossa ja lähialueilla koko tiistain jatkuva lumisade on paikoitellen hyvinkin sankkaa.

Vieremässä oli tiistaiaamuun mennessä satanut lunta jo 14 senttiä, ja Varkaudessakin lumen paksuudeksi mitattiin seitsemän senttiä.

– Voimassa on erittäin huono ajokeli, Tuominen sanoo.

– Sade jatkuu lumisena myös keskiviikkona, mutta tuolloin sade on heikompaa ja lumimäärät pienempiä. Tuolloin puhutaan vain joistakin senteistä.

Sankkoihin lumisateisiin on syynä lähes paikoilleen pysähtynyt matalapaine, minkä vuoksi myös sadealue pysyy paikoillaan.

– Sade on jämähtänyt päällemme. Se heikkenee, kun pilvestä sataa näille sijoille kaikki se, mitä siitä irtoaa.

Ilman lämpötila pysyy tiistaina ja keskiviikkona lievästi pakkasen puolella. Yöllä lämpötila laskee noin viiteen pakkasasteeseen, päivisin pakkasella ollaan asteen tai kahden verran.

Loppuviikkoa kohti sää paranee. Torstaina sää muuttuu poutaiseksi, ja pilvisyys voi repeillä paikoitellen. Perjantaina ilman lämpötila nousee jo plussan puolelle ja aurinko näyttäytyy.

– Viikonloppuna ollaan jo selkeästi plussalla. Lauantai on pilvinen päivä, mutta sunnuntaina pitäisi paistaa. Vaikka päivisin käydään plussan puolella, yöt ovat loppuviikostakin pakkasen puolella.

Vaikka sää on ollut huono, Pohjois-Savossa on selvitty toistaiseksi kolareitta.

– Ei näy, että olisi ollut yhtään onnettomuuksia, vahvistaa komisario Jari Uusitalo Itä-Suomen poliisin tilannekeskuksesta.