Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ajokeli on erittäin huono maan keskiosissa lumisateiden takia – kuolonkolari Ysitiellä

Jyväskylässä Keski-Suomessa yksi ihminen on kuollut henkilöauton ja jakeluauton yhteentörmäyksessä, kertoo pelastuslaitos. Onnettomuus tapahtui vajaa kaksi kilometriä Vaajakosken ABC-huoltoasemalta pohjoiseen valtatie 9:llä, kertoo päivystävä palomestari Kalle Hakamäki.

Ajoneuvojen kyydissä ei ollut muita kuin kuljettajat. Hakamäen mukaan jakeluauton kuljettaja ei loukkaantunut.

Onnettomuuspaikalla oli yksi kaista suljettuna liikenteeltä kello 9.30:n aikaan. Poliisi ohjaa liikennettä.

Onnettomuuden syystä ei ole vielä tietoa. Päivystävän palomestarin mukaan alueella on satanut räntää ja tie on ollut varsin sohjoinen.

Hätäkeskus sai ilmoituksen onnettomuudesta noin varttia yli seitsemän aamulla.

 

 

Ajokeli on tällä hetkellä jopa erittäin huono maan keskiosassa lumisateiden takia. Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Eveliina Tuomisen mukaan huono ajokeli jatkuu iltaan asti.

Varoitus erittäin huonosta ajokelistä on annettu Pirkanmaalle, Keski-Suomeen, Etelä-Savoon, Pohjois-Savoon ja myös Itä-Suomeen Pohjois-Karjalaan.

– Pirkanmaalla tilanne voi helpottua hieman aiemmin, mutta kyllä tämän päivän ajan sataa lunta, Tuominen sanoo.

Ilmatieteen laitos varoittaa huonosta ajokelistä Satakunnasta Pohjois-Pohjanmaan länsiosaan ja Kainuuseen asti.

Tuomisen mukaan lunta voi kertyä maan keskiosaan päivän aikana jopa 15 senttiä. Lisäksi tuuli voi paikoin olla puuskittaista.

Pohjois-Savon ely-keskus kertoi aamulla, että lumisateet viivästyttävät kesärajoituksiin siirtymistä Itä-Suomessa. Rajoitukset pyritään vaihtamaan säätilanteen salliessa perjantaihin mennessä.

 

 

Jyväskylässä ylipainehalli jouduttiin tiistaina laskemaan alas katolle kerääntyneen raskaan lumikuorman vuoksi. Jyväskylän kaupungin mukaan Kortesuolla sijaitsevan Vehkahalli-nimisen hallin katto on ollut vaarasa sortua maanantaina alkaneen rankan lumisateen takia.

Kaupungin tiedotteen mukaan hallin kaikki harjoitusvuorot jouduttiin perumaan perjantailtapäivään asti.

Etelä-Savon Puumalassa lumi on puolestaan kallistanut kymmeniä puita Lietvedentielle. Lisäksi tielle on kaatunut muutama puu. Asiasta varoittaneen Etelä-Savon pelastuslaitoksen mukaan puita voi kaatua lisää.

 

 

Yön aikana sattui lisäksi useita muita liikenneonnettomuuksia. Parkanossa Pirkanmaalla puolenyön jälkeen täysperävaunurekka päätyi kyljelleen ojaan Kolmostiellä, mutta kuljettaja ei loukkaantunut. Onnettomuuspaikalla Parkanon keskustan pohjoispuolella oli usean tunnin ajan käytössä vain yksi kaista. Liikenne kulki normaalisti jo aamukuuteen mennessä. Poliisin mukaan sää oli onnettomuushetkellä tuulinen, räntää satoi ja tienpinta oli sohjoinen.

Pirkanmaalla sattui varhain aamulla toinenkin onnettomuus, kun Hämeenkyrössä henkilöauto suistui ulos tieltä ja törmäsi puuhun ennen aamukuutta. Kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa.

Keski-Suomessa Keuruulla niin ikään pakettiauto ajoi ulos auraamattomalta ja sohjoiselta tieltä aamuviiden aikaan. Poliisin mukaan ulosajossa vältyttiin loukkaantumisilta. Lisäksi Muuramen Kinkomaantiellä sattui kahden henkilöauton peräänajokolari aamukuuden aikaan. Yksi onnettomuudessa mukana olleista loukkasi niskojaan, poliisi kertoi.

Pyhäjärvellä Pohjois-Pohjanmaalla Nelostie meni kokonaan poikki pariksi tunniksi, kun rekka suistui puoli neljän aikaan liukkaalla tiellä ojaan ja kaatui kyljelleen. Tästäkin selvittiin poliisin mukaan ilman loukkaantumisia.

Pyhäjärvellä sattui ennen kuutta toinenkin onnettomuus, jossa henkilöauto kiepsahti katolleen Emolahdentiellä. Kukaan ei loukkaantunut.