Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomat 115 vuotta – Lue Juhlalehti!

Viallisesta muumimukista maksettiin huutokaupassa hirmuinen summa – näin harvinaisuuden hinta kasvoi vuosien varrella

Sunnuntaina huutokauppakeskus Turengissa myytiin harvinainen muumimuki. Keräilykappaleeksi mukin tekee se, että sen kuvitus on epäonnistunut. Mukin kyljessä oleva Viljonkka-hahmo katkeaa keskeltä ja kuvitus toistuu osittain uudelleen.

Virheellisiä mukeja on myyty ennenkin, mutta tästä tapauksesta harvinaisen teki pohjaan lyöty Arabia-tehtaan leima.

Valmistusvirheinen muki huutokaupattiin Ilta-Sanomien mukaan maskulaiselle muumimukikeräilijälle 6 100 euron hintaan. Huutokaupassa mukin lähtöhinta oli 4 500 euroa.

Erikoisen mukin tarinaa ovat kertoneet muun muassa Helsingin Sanomat ja Ilta-Sanomat. Niiden mukaan nyt myyty muki saattaa olla lähtöisin Arabian tuotteita valmistavan thaimaalaisen tehtaan roskalavalta. Ilmeisesti tehtaassa työskennellyt henkilö otti roskalavalta mukeja ja laittoi ne Ebay-palveluun myyntiin noin kahdeksan vuotta sitten. Suomeen mukit päätyivät, kun ne osti oulaislainen mies 40 eurolla.

Mies havaitsi yhdessä mukissa tehtaan leiman, ja myi sen eteen päin vuotta myöhemmin Huuto.netissä 360 eurolla.

– Kyllähän se pikkuisen harmittaa, jos siitä nyt meinaa jokusenkin tonnin saada, mies kommentoi maaliskuussa kuultuaan tulevasta huutokaupasta.

Muumimukien hintaennätys on tällä hetkellä Muumipeikko unelmoi -nimesellä mukilla, joka myytiin vuonna 2013 10 000 eurolla.