Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koska lähtee jää viidestä Savon järvestä? – Osallistu Savon Sanomien perinteiseen jääveikkaukseen

Vuoden 2019 alussa koettiin varsin napakoita pakkasia. Vanhan kansan uskomuksen mukaan se tietää sitä, että ainakin alkukesästä nämä kylmät ilmat korvautuvat hikisillä hellepäivillä. Parin kuukauden kuluttua nähdään, pitävätkö vanhat merkit paikkansa enää tässä maailmanajassa, jossa suurin huolenaihe on koko maapallon ilmaston jatkuva lämpeneminen.

Lunta tuli Savossa talvella reippaasti, mutta viime viikkojen lämpimät kelit ovat huventaneet kinoksia vauhdilla. Sananparsi ”maaliskuu maata näyttää” toteutui hyvinkin yleisesti. Eri asia on sitten, jatkuuko sää yhtä auvoisena huhtikuussa vai yllättääkö takatalvi taas autoilijat ja intomieliset kasvimaan laittajat.

Varmaa kuitenkin on, että talvi väistyy taas kerran kevään ja kesän tieltä. Sen vuoksi on aika ryhtyä arvailemaan Savon järvien sulamista.

Savon Sanomien jääveikkauksella on pitkät perinteet, mutta vuosienkaan kokemuksen pohjalta on mahdotonta tietää etukäteen, milloin kukin järvi jäisen katteensa alta vapautuu.

Ja siinä onkin tämän yleisökilpailun suola. Moninkertainen mestari saattaa seuraavana vuonna jäädä häntäpään valvojaksi tai päinvastoin.

Mutta yrittää pitää! Jääveikkauksessa ovat mukana tutut viisi järveä: Porovesi Ylä-Savosta, Juojärvi Koillis-Savosta, Suonteenselkä Sisä-Savosta, Pieksänjärvi Keski-Savosta ja viidentenä sitten Kuopiosta pohjoiseen ja etelään lainehtiva Kallavesi.

 

Osallistu jääveikkaukseen tästä.

Vastauksia otetaan vastaan 19.4.2019 saakka.

Voittajat on löydetty aina keleistä riippumatta.

Paras veikkaus palkitaan 200 euron, toiseksi paras 100 euron ja kolmanneksi paras 50 euron lahjakortilla.

Viidelle seuraavalle on luvassa tavarapalkinto.