Siirtolaisten kaappaama laiva saapui Maltalle, viisi pidätettiin

Italian laitaoikeistolainen sisäministeri Matteo Salvini syytti siirtolaisia merirosvoiksi ja vakuutti, että heitä ei päästetä rantautumaan Italiaan. LEHTIKUVA / AFP

STT

Viisi ihmistä pidätettiin torstaina sen jälkeen kun Maltan asevoimat oli ottanut haltuunsa siirtolaisten kaappaaman laivan. Palaun lipun alla purjehtiva Elhiblu-öljytankkeri poimi tiistaina Välimereltä toista sataa siirtolaista ja yritti palauttaa heidät Libyaan.

–  Aluksen kapteeni ilmoitti toistuvasti, ettei hän ole enää vastuussa laivan suunnasta, ja kertoi miehistön joutuneen pakotetuksi ohjaamaan laivan Maltalle, Maltan armeija kertoi tiedotteessaan.

Maltan armeijan joukot nousivat partioaluksesta laivaan ennen Maltan aluevesiä ja ottivat sen haltuunsa. Laiva saapui Vallettan satamaan torstaiaamuna.

Italian hallituksen maahanmuuttovastaisen linjan takia yhä useampi siirtolaisia mereltä pelastanut alus on palauttanut heidät takaisin Libyaan. YK ja avustusjärjestöt ovat raportoineet siirtolaisten oloista kaoottisessa Libyassa ja kertoneet muun muassa kidutuksesta ja raiskauksista.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut