Viking Sky -aluksen moottorit pysähtyivät alhaisen öljynpaineen takia, Norjan viranomaiset kertovat

Viking Sky joutui merihätään hankalassa säässä moottorivian takia. Lehtikuva/AFP

STT

Merihätään joutuneen Viking Sky -aluksen moottorien pysähtymisen syynä oli liian alhainen öljynpaine, kertovat Norjan viranomaiset. Öljyn määrä oli sallituissa rajoissa, mutta silti suhteellisen vähäinen.

Vaikeat sääolot aiheuttivat sen, että öljyn siirtyminen säiliöistä öljypumppuihin pysähtyi. Tämä johti lopulta moottoreiden automaattiseen pysähtymiseen.

Aluksen omistava Viking Ocean Cruises kertoo aikovansa tehdä toimenpiteitä, joilla varmistetaan, että vastaava tilanne ei enää pääse toistumaan sen aluksilla.

Viking Sky matkaa tänään Kristiansundiin korjattavaksi.

Alus päätyi merihätään hankalassa säässä viikonloppuna. Kyydissä oli lähes 1  400 matkustajaa ja miehistön jäsentä, joista osa evakuoitiin laivalta helikopterein. Aluksella oli edelleen yli 900 ihmistä, kun se saapui satamaan.

Jotkut matkustajat loukkaantuivat, kun tavaroita ja rakenteita lenteli aluksen heiluessa korkeassa aallokossa. Neljä ihmistä on edelleen sairaalahoidossa, ja heistä yhden tila on vakava mutta vakaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut