Maailman onnellisin maa 2019 on SUOMI – Muista se, jos tänään ahdistaa tai ärsyttää

Susu 20050827 Ruotsi, Göteborg. Suomalaisia by Johannes Tervo, Suomi suomalaisuus kotimaa Johannes Tervo

Jaana Martikainen

Keskiviikkona julkaistu kansainvälinen The World Happiness Report toi Suomeen hyviä uutisia.

YK:n teettämän onnellisuustutkimuksen kärkeen nimittäin nousi toista kertaa peräkkäin Suomi. Meillä onnellisuusaste on muihin verraten jopa noussut jatkuvasti vuodesta 2014 lähtien.

Tutkimuksessa on listattu kaikkiaan 156 maata. Suomessa tuoreesta tutkimustuloksesta kertoi ensimmäisenä Yle.

Suomen jälkeen muut top 10 -maat ovat Tanska, Norja, Islanti, Alankomaat, Sveitsi, Ruotsi, Uusi-Seelanti, Kanada ja Itävalta.

Häntäpäässä puolestaan ovat Haiti, Botswana, Syyria, Malawi, Jemen, Ruanda, Tansania, Afganistan, Keski-Afrikan tasavalta ja Etelä-Sudan.

Tutkimus on toteutettu vuosittain massiivisella gallupkyselyllä, jossa nousevat esille muun muun muassa sosiaaliturva, taloudelliset kysymykset ja yksilön vapaus. Raportti ottaa huomioon myös esimerkiksi teknologioiden kehityksen, konfliktit ja hallitusten ajaman politiikan. Raportissa tarkasteltiin myös kansalaisten positiivisia ja negatiivisia tuntemuksia.

Vastaajat arvioivat myös omaa elämänlaatuaan. Kysymyksissä painotetaan myös esimerkiksi masentuneisuutta, iloa, nautintoa ja surua, joten yksilön tunnepuolikin on huomioitu kyselyssä.

Tutkimuskysymysten keskinäistä arvotusta on tietenkin myös kritisoitu, sillä joidenkin tahojen mukana niiden uskotaan suosivan taloudellisen vakauden ja vapauden maita kun taas tunnekirjoiltaan rikkaammat mutta taloudellisesti köyhemmät ja yhteiskunnallisesti epävakaammat maat jäävät jalkoihin.

Jokatapauksessa Suomen kannalta tulos on ilahduttava, sillä maamme on kasvattanut entisestään eroaan muihin maihin listan kärjessä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut