Poliiseilla oli kädet täynnä huumeissa ajosta epäiltyjä rattijuoppoja

Huumepikatestille oli taas käyttöä. Marko Puumalainen

Asta Tenhunen

Poliisipartioilla oli selvitettävänä suma huumaantuneena ajosta epäiltyjä rattijuoppoja Kuopion seudulla, kun rattijuopumusepäilyjä tuli ilmi rykelmittäin perjantaina.

Ensin iltapäivällä poliisipartio pysäytti henkilöauton Siilinjärven taajamassa kuljettajan ajokunnon tarkastamista varten. Autoa kuljettanut mies puhalsi nollat alkometriin, mutta huumepikatesti näytti hänen käyttäneen huumausaineita. Lisäksi miehellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta.

Poliisi epäilee kuljettajaa rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Samaan aikaan Kuopion keskustassa toinen poliisipartio pysäytti henkilöauton, jonka kuljettaja myöskin osoittautui ajo-oikeudettomaksi. Kuljettajalle tehdyn huumepikatestin vuoksi myös häntä epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Kuljettajalta ja auton kyydissä olleelta matkustajalta löytyi tarkastuksessa huumeita hallusta, joten poliisi epäilee heitä myös huumausainerikoksesta.

Illalla suma jatkui, kun poliisipartio pysäytti henkilöauton Kuopion keskustassa ja huumepikatesti näytti kuljettajan käyttäneen huumeita.

Kuljettajan asuntoon tehdyssä kotietsinnässä löytyi kannabiskasvattamo. Poliisi epäilee miestä huumausainerikoksesta, rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Samaan aikaan Siilinjärven taajamassa poliisipartio pysäytti kuljettajan, jota epäillään huumepikatestin tuloksen vuoksi rattijuopumuksesta sekä lisäksi kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja ajoneuvorikkomuksesta.

Kuljettajalla ei ollut ajo-oikeutta, auto oli katsastamatta ja lisäksi se oli poistettu jo liikennekäytöstä.

Huumeiden vaikutuksen ajaneiden kuljettajien osuus rattijuopoista on kasvanut viime aikoina koko Suomessa.

Pohjois-Savossa jää viikonvaihteen aikana yleensä kiinni epäiltyjä rattijuoppoja muutamasta jopa pariinkymmeneen. Heistä entistä useampaa epäillään alkoholin sijasta tai sen lisäksi myös huumeiden vaikutuksen alaisena autoilusta.

Kommentoi

Mainos: Kuopion Opiskelija-Asunnot Oy

Asuminen ja hiilijalanjälki

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut