Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puijolle suunnitellaan elämys- ja aktiviteettipuisto – Pekka Niemelä: Idea valmistui vuosien aikana eri puolilla maailmaa

Puijolle on suunnitteilla elämys- ja aktiviteettipuisto Nature Activity Park. Uudessa puistossa on tarjolla moderneja liikunnallisia aktiviteetteja. Ravintolapalveluita löytyy myös jatkossa Puijon tornista ja majasta.

Kuopion kaupunki puolestaan suunnittelee rakentavansa Puijolle kaupunkilaisten toivomia kulkuyhteyksiä urheilulaaksosta huipulle.

Nature Activity Parkin taustalla on eri maiden mäkihyppymaajoukkueiden päävalmentajana toiminut Pekka Niemelä, SeikkailuKuopion toimitusjohtaja Arto Jauhiainen ja kansainvälisessä matkailussa toimiva Markku Komppula.

Niemelä kertoo tiedotteessa valmistelleensa ideaa jo useiden vuosien ajan toimiessaan eri puolilla maailmaa mäkihyppyvalmentajana.

– Mäkihyppy- ja hiihtourheilukeskukset kaipaavat ympärilleen myös muita aktiviteetteja. Totesimme tilaisuutemme tulleen, Kuopion kaupungin avattua yrityshaun Puijolle. Tavoitteemme on saada Kuopion ja lähialueiden ihmisille uudenlaista liikunnallista ja elämyksellistä tekemistä hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi. Samalla tarjotaan kauempaakin tuleville lisämotiivi saapua Kuopioon käyttämään majoitus - ja muita matkailupalveluita, Niemelä sanoo tiedotteessa.

– Olen iloinen siitä, että kaupunkilaiset ovat tammi-helmikuun aikana avoinna olleessa verkkokyselyssä antaneet vahvan tuen tämän kaltaisille suunnitelmille. Uskon lisäksi, että Mika Kojonkosken Team China –projektin saama valtava mediahuomio Kiinassa hyödyttää myös tätä hanketta.

Apulaiskaupunginjohtaja Jari Kyllösen mukaan kaupunki on käynyt keskusteluja hankkeesta Pohjois-Savon ely-keskuksen kanssa. Kaupungin roolina on parantaa erityisesti Puijon saavutettavuutta erilaisilla hissiratkaisuilla urheilulaaksosta.

Kaupunki aikoo esittää ympäristöministeriölle, että Puijon itärinteellä sijaitsevaa Puijon lakialuetta arvokkaamman alueen luovuttamista suojelualueeksi ja Puijon lakialueen ja länsirinteen liikunta-alueen suojelustatusten purkamista. Suojelualueen vaihdos hyödyttäisi kaupungin mukaan sekä luonnon monimuotoisuutta että Puijon matkailu- ja virkistyskäyttöä.

Kaupungin yritysasiamies Unto Juutisen mukaan Puijosta on nyt mahdollisuus tehdä aktiivisten ihmisten vapaa-ajan viettopaikka, joka kuopiolaisten lisäksi kiinnostaa myös matkailijoita.

– Ihmiset liikkuvat tekemisen, ei hotellien perässä. Ulkoaktiviteettipuisto täydentää hyvin Puijon alueella vireillä olevia muita hankkeita kuten Antikkalan kehittämistä.”

Kuopion kaupunginhallitus päättää Puijon yrittäjän valinnasta kokouksessaan ensi maanantaina. Kaupunginhallitukselle esitetään, että se valitsee Puijo Nature Activity Parkin Puijon lakialueen jatkokehittämisen yhteistyökumppaniksi. Yrityksen kanssa tehdään myöhemmin erilliset päätökset majan ja tornin sekä tarvittavan maa-alueen luovuttamisesta.

Kaupunki tekee tarkemmat selvitykset saavutettavuuden varmistamiseksi tarvittavista infrainvestoinneista. Mahdolliset investoinnit tuodaan erikseen päätettäväksi.