Suomi-radan ja Turun tunnin junan hankeyhtiöiden perustaminen siirtyy vaalien yli

STT

Kahden ratayhteyksiä kehittävän hankeyhtiön, Suomi-radan ja Turun tunnin junan perustaminen siirtyy seuraavalle hallituskaudelle, kertoo liikenneministeriö. Ministeriön mukaan se voi jatkaa hankeyhtiöiden valmistelua, mutta yhtiöiden osakassopimukset hyväksyy seuraava hallitus.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kommentoi asiaa STT:lle ennen kuin ministeriö tiedotti asiasta. Sipilän mukaan ratayhteyksiä kehittäviä hankeyhtiöitä pystytään valmistelemaan hyvin pitkälle. Sipilä myös huomautti, että eduskunnasta on olemassa kanta hankeyhtiöiden taakse.

–  Täytyy nyt huolellisesti tutkia se juridiikka, viedäänkö nämä sopimuksiin saakka tämän hallituksen toimesta. Olemme hyvin varovaisia, mitä päätetään tässä tilanteessa, Sipilä sanoi tänään.

Valtion perustama, tulevia suuria ratahankkeita kehittävä Pohjolan Rautatiet Oy voi kuitenkin perustaa Rail Baltica-, kalusto- ja kiinteistöyhtiöt. Liikenneministeriön mukaan asia selvisi tänään liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) keskusteltua asiasta oikeuskansleri Tuomas Pöystin kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.