Ripley-nukke laukaistiin avaruuteen SpaceX:n aluksen matkassa – tärkeä etappi kohti Nasan omien lentojen jatkumista

Yksityinen yhdysvaltalainen avaruusyhtiö SpaceX on laukaissut onnistuneesti avaruuteen aluksen, joka on suunniteltu miehitettyjä lentoja varten.

Onnistunut laukaisu on tärkeä etappi kohti Yhdysvaltojen avaruushallinnon Nasan omien miehitettyjen avaruuslentojen jatkumista. Nasa lopetti sukkulaohjelmansa vuonna 2011, ja on siitä lähtien maksanut Venäjälle sen Sojuz-alusten käytöstä.

–  Tämä on kriittisen tärkeä hetki Yhdysvaltojen historiassa, sanoi Nasan johtaja Jim Bridenstine ennen laukaisua.

Boeingin testit alkavat aikaisintaan huhtikuussa

Crew Dragon -aluksen on määrä matkata kansainväliselle avaruusasemalle ISS:lle ja takaisin Ripleyksi nimetty nukke matkassaan. Jos kaikki sujuu hyvin, Nasa aikoo lähettää aluksella kaksi astronauttia asemalle myöhemmin tänä vuonna.

Ripleyssä on sensoreita, joiden avulla tutkijat voivat seurata, minkälaiset olot olisivat lennon aikana oikeille astronauteille. Nimensä nukke on saanut Sigourney Weaverin roolihahmosta Alien-elokuvissa.

Nasalla on sopimus miehitettyjen avaruusalusten kehittämisestä SpaceX:n lisäksi myös Boeingin kanssa. Boeingin Starliner-aluksen testaaminen alkaa aikaisintaan huhtikuussa.

KORJATTU KLO 12.10 Korjattu Nasan johtaja nimi, joka on Bridenstine, ei Brindestine

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut