Valvira keskeytti Attendon hoivakodin toiminnan Utajärvellä

Valvira on keskeyttänyt Utajärvellä Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevan Attendo Kirkkopuiston hoivakodin toiminnan.

Päätöksen perusteena ovat Valviran ja aluehallintoviraston havaitsemat epäkohdat ennalta ilmoittamattomalla tarkastuskäynnillä sekä epäkohtien riittämätön korjaaminen määräaikaan mennessä.

Valvira sai asiasta yhteydenoton tammikuussa. Tarkastuskäynnillä havaittiin useita asiakasturvallisuuden vaarantumiseen liittyviä seikkoja. Havainnot liittyivät muun muassa lääkehoidon epäasianmukaisuuteen, omavalvontaan, asiakkaiden hoito- ja palvelusuunnitelmien päivittämiseen, asiakkaiden terveydenhuollon palvelujen järjestämiseen, yövuoron henkilöstön riittävyyteen suhteessa asiakkaiden palvelutarpeisiin sekä henkilökunnan tehtäviin.

Helmikuussa tarkastuskäynnillä havaittiin edelleen asiakasturvallisuutta vaarantavia puutteita.

Toimintayksikön asukkaiden turvallisuus ja hoiva on nyt järjestetty siten, että Oulunkaaren kuntayhtymä on ottanut toiminnan haltuun ja johdettavakseen. Asiakkaita ei ole siirretty pois toimintayksiköstä. Keskeyttäminen on voimassa, kunnes Valvira toisin päättää.

Attendo kertoo tekevänsä tiivistä yhteistyötä viranomaisten kanssa asioiden saattamiseksi kuntoon. Attendon tavoitteena on palauttaa toiminta takaisin yhtiölle kevään kuluessa.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut