Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

USA:n ja P-Korean huipputapaaminen alkaa Vietnamissa – Trump ja Kim tapaavat illallisella, lisää neuvotteluja huomenna

Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean johtajat Donald Trump ja Kim Jong-un aloittavat tänään huipputapaamisensa Vietnamissa. Ensimmäisen päivän ohjelmassa Hanoissa on lyhyt kahdenvälinen keskustelu tulkkien välityksellä ja illallinen lähimpien avustajien kanssa. Lisää neuvotteluja on luvassa huomenna.

Ennen keskinäistä tapaamistaan Kim ja Trump tapaavat tänään erikseen myös isäntämaa Vietnamin johtoa.

Trump ja Kim tapasivat ensimmäisen kerran viime vuoden kesällä Singaporessa. Johtajat kertoivat sopineensa ydinaseriisunnasta, mutta tapaamisen käytännön tulokset jäivät hyvin vähäisiksi. Samoin on epäilty käyvän myös Vietnamin huippukokouksessa, vaikka aikaa keskusteluille onkin tällä kertaa varattu enemmän.

Trump viestitti ennen lähtöään Vietnamiin olevansa tyytyväinen, jos Pohjois-Korea jatkaa pidättäytymistä ydin- ja ohjuskokeista.

Kim saapui Vietnamiin jo aikaisin tiistaina matkattuaan paikalle Kiinan kautta erikoisjunalla. Trumpin Air Force One -kone laskeutui Hanoihin tiistaina illalla paikallista aikaa.

Lähteet: Guardian, AFP, Business Insider