Savoniasta valmistui viime vuonna ennätysmäärä opiskelijoita

Kaisu Lötjönen

Savonia-ammattikorkeakoulusta valmistui viime vuonna ennätysmäärä opiskelijoita. Vuonna 2018 suoritettiin 1224 ammattikorkeakoulututkintoa ja 125 maisteritasoista YAMK-tutkintoa.

Viime vuoden kokonaistutkintomäärä (1 349) että myös AMK-tutkintojen määrä ja YAMK-tutkintojen määrä rikkoivat kaikki Savonian aiemmat ennätykset.

Viime lukuvuonna myös Savonian rahoituksesta isoin osuus tuli sen perusteella, kuinka moni Savonian opiskelija suoritti lukuvuoden aikana kaikkiaan 55 opintopistettä. Lukuvuonna 2017–2018 Savonian AMK-tutkinto-opiskelijoista 66 prosenttia suoritti vähintään 55 opintopistettä. Ammattikorkeakoulujen vertailussa Savonian tulos oli Suomen neljänneksi paras.

Henkilöstö-, opiskelu- ja, sidosryhmämittareissa Savonia on parantanut myös tuloksiaan, ja kaudelle asetetut tavoitteet on saavutettu ja osin ylitetty. Savonia tarjosi viime vuonna töitä 498 henkilölle.

Ulkopuolisen kilpailun rahoituksen osuus tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnassa on myös saatu merkittävään kasvuun.

Savonian viime vuoden varainhankintakampanja keräystuotto oli reilu miljoona euroa. Lahjoituksia Savonia sai yhteensä 39 lahjoittajalta.

Kommentoi

Mainos: Pieksämäen kaupunki tuulipuisto

Itäisen Suomen suurin tuulipuisto rakentuu Pieksämäelle

Mainos: Navigaattori / Kuopion kaupunki

Uutta suuntaa työuralle Navigaattorista

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut