Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Berner: "En missään vaiheessa todennut, milloin otan tehtävän vastaan"

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) sanoo toivoneensa jo alun perin, että tehtävä ruotsalaisen SEB-pankin hallituksessa alkaisi vasta nykyisen ministeritehtävän päätyttyä.

Berner kertoo pyytäneensä SEB-pankkia täsmentämään hallitustehtävän aloituspäivämäärää ja julkistamaan sen. Bernerin mukaan pankki oli tämän jälkeen ehdottanut, että hallitusjäsenyys alkaisi kesäkuun alusta.

– En ole missään vaiheessa todennut, milloin tehtävän otan vastaan, vaan olen odottanut, että pankki tekee asiassa oman ratkaisunsa, Berner sanoi torstaina keskustan eduskuntaryhmän kokouksen jälkeen.

Berner ei kertonut, milloin hän sai pyynnön pankin hallitustehtävään. Hänen mukaansa aiheen kommentointia on rajoittanut – ja rajoittaa edelleen se, että SEB on pörssiyhtiö.

Berner joka tapauksessa toivoo, että hallituspaikka nähtäisiin hienona mahdollisuutena suomalaiselle.

– Olen saanut pyynnön (hallitukseen). Mielestäni on hieno luottamuksenosoitus naiselle Suomesta saada tällainen tehtävä, Berner sanoi suuren toimittajajoukon ympäröimänä.

Keskustan eduskuntaryhmä keskusteli Bernerin tilanteesta kokouksessaan torstaina. Bernerin kuvauksen mukaan ryhmä oli "hyvin yksimielinen ja yhtenäinen" asiassa, vaikka ilmeisesti myös kritiikkiä tuli.

– (Kritiikkiä tuli) aika vähän. Täytyy sanoa, että oli todella hyvä ja rakentava keskustelu.