Savukkeiden matkustajatuonti väheni, nuuskan lisääntyi

STT

Savukkeiden matkustajatuonti väheni ja nuuskan tuonti lisääntyi viime vuonna. Savukkeita matkustajat toivat Suomeen liki kolmanneksen vähemmän kuin edellisvuonna. Nuuskan matkustajatuonti sitä vastoin kasvoi liki neljänneksen.

Muutokset ilmenevät viranomaisten ja alan toimijoiden teettämästä haastattelututkimuksesta, jonka tuloksista tiedotti valtiovarainministeriö.Tutkimuksen mukaan suomalaiset matkustajat toivat Suomeen viime vuonna noin 351 miljoonaa savuketta ja noin 17,5 miljoonaa rasiaa nuuskaa.

Savukkeita tuoneista 60 prosenttia kertoi, että ne tulevat omaan käyttöön. Nuuskaa tuoneista 70 prosenttia sanoi käyttävänsä sen itse.Eniten maahan tuotuja savukkeita ostetaan laivoilta. Ulkomaista suosituin tuontisavukkeiden ostopaikka on Viro.

Valtiovarainministeriö muistuttaa, että matkustajatuonnin tutkimustulokset eivät mittaa ammattimaista laitonta maahantuontia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut