Savolaisen metsäkonejätin yrityskulttuuria kehutaan Amerikassa – "Uniikkia"

Ponssen hallituksen puheenjohtaja Juha Vidgrén. Marko Happo

Petri Karvinen

Vieremäläinen metsäkonevalmistaja Ponsse kerää kehuja Yhdysvalloissa. Suomalais-amerikkalaisen kauppakamarin johtaja Kevin Manninen kehui yhtiön yrityskulttuuria WLUC-TV:n haastattelussa viime viikolla.

Mannisen mielestä Ponssen yrityskulttuuri on ainutlaatuinen. Tällä hän viittaa yhtiön toiminnan tiettyihin peruskiviin, joihin lukeutuvat läheisyys työntekijöihin ja matalan kynnyksen keskustelu asiasta kuin asiasta.

Manninen lausui kehunsa michiganilaisen Finlandia University -yliopiston tilaisuudessa, jossa Ponssen Juha Vidgrén oli kunniavieraana. Hallituksen puheenjohtaja Vidgrén puhui kampuksen opiskelijoille yhtiönsä tarinasta.

– Kun tunnet ihmiset, voit mennä heidän kanssaan vaikka kalaan, metsälle tai mitä tahansa. Läheisyys on aina hyödyksi, koska silloin vallitsee luottamus, Vidgrén sanaili.

– On todella kiinnostavaa, miten Ponsse on käyttänyt arvojaan ja noussut niiden avulla kansainväliseksi markkinajohtajaksi alallaan, Manninen mietti tv-kanavalle.

Ponsse juhlii ensi vuonna 50-vuotisjuhliaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut