Siilinjärvi otti Attendon hoivakodin tehovalvontaan – kuolemat on nyt selvitetty

Attendon hoivakoti Vänrikki Siilinjärven Vuorelassa. Juha Poutanen

Janne Laitinen

Siilinjärven kunta on aloittanut tehostetun valvonnan Attendo Vänrikki -hoivakodissa. Kunta kertoo asiasta tiedotteessa.

Siilinjärven kunta valvoo tehostetusti kyseistä yksikköä päivittäisillä käynneillä toistaiseksi, kunnes tilanne on saatu hoivakodissa selkeytettyä, tiedotteessa sanotaan. Valvontakäynneillä pyritään turvaamaan yhteistyössä Vänrikin hoivakodin henkilöstön kanssa turvallinen ja hyvä hoito kaikille hoivakodissa oleville asukkaille.

Tiedotteen mukaan julkisuudessa olleet kuolematapaukset on selvitetty.

"Näissä kuolemantapauksissa ei ole tullut esille mitään sellaista, joka vaatisi erityisselvittelyä. Kuoleman todennut lääkäri ei ole pyytänyt ruumiinavausta yhdestäkään menehtyneestä vanhuksesta", tiedotteessa sanotaan.

Tiedotteen mukaan hoivakodissa on kuollut mainitulla aikavälillä kuuden sijasta viisi vanhusta.

"Tänään on tarkentunut tieto, että toisen kunnan sijoittama asukas on muuttanut tuona aikana pois hoivakodista, ei kuollut."

Tässä vaiheessa Siilinjärven kunta ei ole sulkemassa yksikköä eikä siirtämässä asukkaita sieltä pois.

"Siilinjärven kunnan edustajat selvittävät tilannetta yhteistyössä Itä-Suomen aluehallintoviraston, Attendon hoivakodin ja hoivakotiin asukkaita sijoittaneiden kuntien kanssa."

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.