Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ponssella historian kovin liikevaihto – liikevoitto notkahti hieman Vieremän tehdasinvestoinnin vuoksi

Vieremäläisen metsäkoneyhtiö Ponssen liikevaihto oli viime vuonna 612,4 miljoonaa euroa, mikä on yhtiön historian korkein lukema. Liikevaihto kasvoi vuodesta 2017, jolloin se oli 576,6 miljoonaa.

Liikevoitto 61,7 miljoonaa euroa oli vajaat kuusi miljoonaa pienempi kuin edellisenä vuonna, jolloin liikevoittoa kertyi 67,4 miljoonaa.

Liikevoittoon vaikutti Vieremän tehtaan laajennus, joka kasvatti liiketoiminnan kuluja. Tehdasinvestointi alkoi jo vuoden 2016 syksyllä, ja harjannostajaiset olivat tammikuussa 2018. Tehtaan ylösajovaihe ajoittui syksyyn 2018.

Investointi oli 38 miljoonaa euroa, mikä on yrityksen historian suurin investointi.

Ponsse laajensi tehdastaan 1,3 hehtaarilla jatkamalla nykyistä rakennusta takaosastaan. Laajennusosaan sijoitettiin uusi kokoonpanolinja ja automaattivarastot.

– Pystyimme jatkamaan kasvuamme, vaikka samalla Vieremän tehtaan ylösajo rajoitti kapasiteettimme käyttöä. Valmistimme lähes saman määrän metsäkoneita kuin ennätysvuonna 2017, toimitusjohtaja Juho Nummela kertoo tulostiedotteessa.

Viime vuonna komponenttien saatavuudessa oli hankaluuksia ja tilanne jatkuu samana tänäkin vuonna.

Yhtiö odottaa konsernin euromääräisen liikevoiton olevan tänä vuonna hieman suurempi kuin vuonna 2018.