Jäällä hiihtänyt ulkoilija putosi yllättäen veteen – retkiluistelijat tulivat pelastamaan pulaan joutuneen

Uveavannot alkavat ensin pienestä, mutta voivat heikentää jäätä jopa parin metrin säteellä. Asta Tenhunen

Asta Tenhunen

Jäällä hiihtämässä ollut ulkoilija putosi veden varaan Punkaharjun Tuunaansalmessa sunnuntaina.

Onnettomuus sattui kello 14:n jälkeen, kun kaksi ulkoilijaa oli yhdessä hiihtämässä jäällä ja toinen vajosi yllättäen veteen. Toinen jäi kantavalle jäälle.

Hiihtäjät huusivat apua niin, että lähellä retkiluisteluväylällä olleet kuulivat avunhuudot ja menivät pulaan joutuneen avuksi.

Etelä-Savon pelastuslaitoksen mukaan auttajat saivat nostettua hiihtäjän vedestä ja auttoivat häntä jo kohti rantaa ennen kuin pelastuslaitos tuli paikalle. Palomiehet auttoivat heitä jo vastaan potkukelkalla työnnetyn hiihtäjän lopun matkaa rantaan turvaan ja ensihoitajat tarkistivat hänen vointinsa.

Jäät koko Savossa ovat erittäin epätasaiset, sillä kovimpien pakkasjaksojen aikaan paksu lumikerros eristi jäätä ja hidasti jään muodostumista.

Pohjois- ja Etelä-Savossa järvillä on havaittu erittäin runsaasti myös uveavantoja, joissa jäähän on muodostunut yllättäviä pyöreitä tai tähden muotoisia avantoja.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut