Vaajasalon jäätie avattiin uudelleen – autoilijoiden pysyttävä tiellä, jää voi olla petollisen ohutta

Vaajasalon jäätie on jälleen auki. Arkistokuva. Marko Happo

Kaisu Lötjönen

Vaajasalon jäätie on saatu avattua uudelleen Kuopiossa keskiviikkoaamuna. Tien pinnalta on poistettu jääsohjoa ja viime yön pakkanen on kuivattanut pinnan, kertoo tieisännöitsijä Jouko Ruotsalainen.

– Viikonlopun lämpimän sään jälkeen tilanne on korjaantunut vähän paremmaksi. Tällä hetkellä tiellä on noin 40 senttimetriä paksu jää, mikä kestää kyllä hyvin henkilöautoliikennettä.

Ruotsalainen varoittaa kuitenkin edelleen autoilijoita poikkeamasta tieltä. Tien ulkopuolella jäätä saattaa olla vain kymmenisen senttimetriä ja useita uveavantoja.

– Esimerkiksi vain kuuden metrin päässä tiestä on havaittu uveavantoja. Pinta voi olla jäässä, mutta välissä voi olla vettä. Kyllä se kävelijän ja hiihtäjän voi kantaa, mutta ei autoa, Ruotsalainen varoittaa.

Hän sanoo saaneensa runsaasti kyselyjä jäätien uudelleenavaamisesta viikonlopun jälkeen. Vaajasalon jäätie jouduttiin sulkemaan viime viikonlopuna veden ja loskan vuoksi.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut