Hallitus sai äänin 99–88 eduskunnan luottamuksen vanhustenhoitoa koskeneessa välikysymysäänestyksessä

Suomen vanhustenhoidon tilaa koskevan välikysymysäänestyksen tulos. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

STT

Hallitus on saanut eduskunnan luottamuksen välikysymysäänestyksessä äänin 99–88. Välikysymys koski vanhustenhoidon tilaa Suomessa. Tyhjää ei äänestänyt yhtään edustajaa. Poissa oli 12 edustajaa.

Välikysymyksen takana olivat kaikki oppositiopuolueet.

Välikysymyksen taustalla olivat muun muassa hoivayhtiö Esperi Caren toiminnassa paljastuneet epäkohdat. Eduskunta kävi keskiviikkona yli kahdeksantuntiseksi venyneen kiihkeätunnelmaisen välikysymyskeskustelun vanhustenhoidosta.

Äänestyksessä ei nähty loikkia yli hallitus-oppositio-rajan. Kaikki läsnä olleet hallituspuolueiden kansanedustajat äänestivät luottamuksen puolesta ja kaikki oppositiopuolueiden kansanedustajat luottamusta vastaan.

Hallituspuolueiden edustajia oli äänestyksestä poissa kolme: kokoomuksen Ilkka Kanerva sekä sinisten Pentti Oinonen ja Timo Soini.

Oppositiopuolueiden edustajia oli äänestyksestä poissa yhdeksän: SDP:n Maarit Feldt-Ranta, Antti Rinne ja Jutta Urpilainen, perussuomalaisten Mika Niikko, vihreiden Heli Järvinen, vasemmistoliiton Kari Uotila, RKP:n Mats Löfström, kristillisdemokraattien Antero Laukkanen sekä Liike Nytin Harry Harkimo.

Hallituspuolueilla on eduskunnassa 102 kansanedustajaa, kun pois lasketaan puhemies Paula Risikko (kok.), joka ei osallistu äänestyksiin. Oppositioryhmillä on edustajia 97.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut