SDP polkaisee vaalikampanjansa käyntiin Sanna Marinin tuuratessa Antti Rinnettä

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sekä Sanna Marin ja Maarit Feldt-Ranta (oik).

STT

Kaksi oppositiopuoluetta, SDP ja vihreät, käynnistävät tänään eduskuntavaalikampanjansa esittelemällä vaaliohjelmiaan ja kampanjateemojaan Helsingissä.

Huomion keskipisteenä on viime päivinä ollut SDP, jonka puheenjohtaja Antti Rinne on joutunut jäämään sairauslomalle ainakin helmikuun loppuun asti.

Torstaina kävi ilmi, että myös puolueen toinen varapuheenjohtaja Maarit Feldt-Ranta joutuu jättämään eduskuntatyön ja jäämään loppukaudeksi sairauslomalle uusiutuneen syöpänsä takia.

SDP:n vaalistartissa päärooliin nousee siten ensimmäinen varapuheenjohtaja Sanna Marin, joka on jo tuurannut Rinnettä vaalikeskusteluissa. Kolmas varapuheenjohtaja Ville Skinnari sekä eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman tulevat hekin edustamaan puoluetta kampanjassa.

Vaalistartissa puhuvat heidän lisäkseen puoluevaltuuston puheenjohtaja Sirpa Paatero ja puoluesihteeri Antton Rönnholm.

Myös vihreät ovat joutuneet tekemään puheenjohtajajärjestelyjä. Puolue lähtee nyt vaaleihin väliaikaiseksi puheenjohtajaksi valitun Pekka Haaviston johdolla, sillä Touko Aalto päätyi terveyssyistä väistymään puheenjohtajan paikalta.

Sekä SDP että vihreät ovat olleet viime aikojen mielipidetiedusteluissa selvässä myötätuulessa, joskin suurimman puolueen paikkaa pitävän SDP:n etumatka kokoomukseen nähden oli uusimmissa Helsingin Sanomien ja Yleisradion kyselyissä lyhentynyt.

Haavisto näyttää antaneen vihreiden kannatukselle lisäpotkua ja on Lännen Median kyselyn perusteella suosituin ehdokas pääministeriksi.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut