Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ajokeli paranee aamupäivän aikana, mutta pitkäaikaista helpotusta ei ole luvassa

Lumisateet väistyvät aamupäivän aikana itään ja ajokeli paranee koko maassa, kertoo Ilmatieteen laitos. Aamulla huonosta ajokelistä varoitettiin lähes koko Etelä- ja Itä-Suomessa.

Pitkäaikaista helpotusta liikenteeseen ei silti saada. Sää heikkenee jälleen torstaina aamuyöllä, kun uudet lumisateet saapuvat Suomeen lännestä alkaen. Torstaina lunta saadaan koko maassa aivan pohjoisinta Lappia lukuun ottamatta.

Keskiviikkona maan eteläosassa on pakkasta kolmesta kahdeksaan astetta, pohjoisessa mittari painuu päivällä pääosin 15 ja 25 pakkasasteen välille.Pakkanen ja lumi ovat aiheuttaneet päänvaivaa muun muassa VR:lle, joka on perunut useita kaukoliikenteen junavuoroja keskiviikolta. Vain kolmannes kaukoliikenteestä kulki aikataulussa keskiviikkona hieman ennen aamuyhdeksää.

Keskiviikon peruutukset koskevat muun muassa Helsingin ja Turun, Helsingin ja Tampereen sekä Helsingin ja Lappeenrannan välisiä vuoroja. Peruttuja junavuoroja korvataan busseilla, ja joissakin tapauksissa matkustajia ohjataan toisiin juniin.

VR kertoo pyrkivänsä liikennöimään 95 prosenttia junista normaalisti, mutta matkustajia kehotetaan varautumaan myöhästymisiin.VR:n mukaan lumi ja jää ovat viime päivinä aiheuttaneet pieniä vaurioita junakalustoon, jonka huoltaminen ja sulattaminen vie aikaa.

Torstailta on peruttu yksi junavuoro, kello 5.52 lähtevä juna Vaasasta Seinäjoelle.