Kuopion kotihoidon turvalaitevian aikaan sattui kaksi kaatumista, yksi vietiin ambulanssilla sairaalaan

Kuopion kotihoidon turvapuhelimissa on ollut ongelmia. Riina Rinne

Kaisu Lötjönen

Kuopion kotihoidossa torstaina sattunut häiriörilanne on päättynyt ja kaikki turvalaitteet toimivat jälleen normaalisti.

Turvapalvelu kaatui torstaina aamuyöllä operaattorin verkkovian takia. Pahimmillaan 1400 yhteyttä asiakkaan ja kotihoidon väliltä oli poikki. Laitteet alkoivat palautua verkkoon viiveellä illan aikana.

Yöaikaan on tehty vielä noin 120 lisäkäyntiä ja turvattu muutaman asukkaan yö siirtämällä heidät hoitokotiin. Verkkohäiriön aikana sattui viisi haittatilannetta, joista kaksi kaatumista. Yksi turvapalveluissa oleva asiakas poistui kotoaan. Hänen ohjattiin takaisin kotiin, mutta väsymisen vuoksi vietiin ambulanssilla sairaalaan ja hän kotiutuu tänään.

Lisäksi oli muutama tilanne, johon asiakas olisi tarvinnut terveydenhuollon tai hoitajan apua ja he olivat saaneet avun viiveellä. Hoitajien tilapäisten työjärjestelyjen vuoksi jäi myös yksi harrastekäynti väliin.

Omaiset ovat olleet isossa roolissa turvapuhelinten häiriötilanteen aikana. Omaiset ovat huolehtineet turvapalveluissa olevista läheisistään muun muassa yöpymällä heidän luonaan. Kuopion kaupunki ja kotihoito kiittää avusta.

Kaupunki analysoi jälkityönä häiriötilanteen kulun ja tarvittaessa korjaa jatkuvuussuunnitelmaa. Se aikoo myös selvittää, miten vastaava voidaan jatkossa ennaltaehkäistä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut