Kommandopipoin ja huivein naamioitunut joukko pahoinpiteli miestä silmittömästi – syyllisille vuosien vankilareissu

STT

Lappeenrannassa asuntoon tunkeutunut ja siellä miestä rajusti pahoinpidellyt porukka on tuomittu käräjillä useiden vuosien vankeuteen.

Kommandopipoin ja huivein naamioituneet sekä erilaisin asein varustautuneet miehet iskivät asuntoon viime vuoden elokuussa ja aiheuttivat siellä väliaikaisesti asuneelle miehelle hengenvaarallisia vammoja. Sisälle huoneistoon kolmen miehen porukka pääsi uhrin entisen tyttöystävän avulla, joka kävi asunnolla lyhyellä vierailulla harhautustarkoituksessa.

Etelä-Karjalan käräjäoikeuden tuomiosta ilmenee, että väkivallan taustalla vaikutti uhrin velka yhdelle hyökkääjistä. 3500 euron velka oli uhrin mukaan peräisin hänen ostamistaan Subutex-tableteista.

Tuomion mukaan sisälle asuntoon päästyään hyökkääjät sitoivat uhrin kädet ja suun ilmastointiteipillä ja pahoinpitelivät tätä. Sen jälkeen uhri kuljetettiin tien toiselle puolelle kaarihallille, missä väkivalta jatkui.

 

 

Hyökkääjillä oli mukanaan monenlaista väkivaltaan soveltuvaa välineistöä ja he myös käyttivät sitä. Uhria muun muassa ammuttiin lähietäisyydeltä ilmakiväärillä, viilleltiin puukolla ja lyötiin rautaputkella. Oikeuden tuomiossa väkivaltaa luonnehditaan kidutustyyppiseksi.

Myös 27-vuotias uhri kertoi, että häntä oli kidutettu kunnolla eikä hän ollut koskaan pelännyt niin paljon kuin hallissa.

Teon jälkeen uhri meni takaisin asuntoon ja suoraan vuoteeseen. Asunnossa vakinaisesti asuva mies kertoi, että pahoinpidelty oli yltä päältä veressä. Mies sanoi, ettei uskaltanut soittaa aluksi ambulanssia, koska pelkäsi, että seuraavaksi väkivalta kohdistuu häneen. Ambulanssi soitettiin, kun uhrin kivut yltyivät sietämättömiksi.

Asunnossa vakinaisesti asuva sai itsekin tapahtumien yhteydessä veitsestä käsiinsä lieviä vammoja.

Oikeus tuomitsi 28-vuotiaan Sami Petteri Saikon 6 vuodeksi 10 kuukaudeksi vankeuteen, 24-vuotiaan Tuukka Ville Matias Moilasen 6 vuodeksi ja 6 kuukaudeksi vankeuteen ja 25-vuotiaan Juhani Matti Kaijansinkon 6 vuodeksi vankeuteen. Tuomiot tulivat tapon yrityksestä ja muista rikoksista.

20-vuotias Iida Matleena Jauho sai 2 vuotta ja 4 kuukautta vankeutta avunannosta törkeään pahoinpitelyyn sekä muista rötöksistä.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut