HS-gallup: SDP:n etumatka kokoomukseen lyhentynyt

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

STT

Kokoomus on tuoreen Helsingin Sanomien mielipidemittauksen mukaan kuronut kiinni SDP:n etumatkaa. Kyselyssä SDP on yhä suosituin 20,9 prosentin kannatuksella. SDP:n suosio jatkoi laskuaan, kannatus putosi edeltävästä galluptuloksesta 0,5 prosenttiyksikköä.

Kokoomuksen kannatus on 19,5 prosenttia. Puolue onnistui nostamaan kannatustaan viime mittauksesta hitusen, 0,1 prosenttiyksikköä. Eli vielä marras-joulukuussa tehdyssä aiemmassa mittauksessa SDP:llä oli kokoomukseen kahden prosenttiyksikön etumatka.

Keskustan kannatus on ennallaan 15,6 prosentissa.

 

 

Pekka Haaviston valinta vihreiden puheenjohtajaksi marraskuun alussa ei siivittänyt puoluetta pidempään nousuun, sillä puoluetta äänestäisi nyt harvempi kuin viime mittauksessa. Puolueen kannatuskäyrä laski 0,5 prosenttiyksikköä 12,9 prosenttiin.

Perussuomalaisille mittaus lupasi 9,7 prosenttia ja vasemmistoliitolle 9,4 prosenttia. Perussuomalaiset oli suurin nousija, sillä se kasvatti kannatustaan yli prosenttiyksikön verrattuna edelliseen mittaukseen. Puolue nousikin HS-gallupissa pitkästä aikaa ohi vasemmistoliiton.

 

 

RKP:n kannatus on 4,3 prosenttia ja kristillisdemokraattien tasan 4 prosenttia.

Sinisten kannatuskäyrä näyttää yhtä apealta kuin ennenkin. Puolueelle mitattiin 1,1 prosentin tuki, mikä on 0,1 prosenttiyksikköä vähemmän kuin viime mittauksessa.

Kantar TNS:n toteuttamassa kyselyssä haastateltiin puhelimitse liki 2 300:aa ihmistä 13. joulukuuta–11. tammikuuta. Virhemarginaali on suurimpien puolueiden osalta noin kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut