Tutkinnanjohtaja Iltalehdelle: Yksi Oulun seksuaalirikosepäillyistä on vielä vapaana

Epäiltyjen rikosten uhrit ovat poliisin mukaan alle 15-vuotiaita tyttöjä ja rikosten epäillään tapahtuneen viime kesän aikana. LEHTIKUVA / TIMO HEIKKALA

STT

Yksi Oulun uusimmista seksuaalirikoksista epäillyistä on vielä vapaalla jalalla, kertoo jutun tutkinnanjohtaja Iltalehdelle. Oulun poliisi tiedotti eilen, että rikosepäilyjen vuoksi on otettu kiinni kolme nuorta ulkomaalaistaustaista miestä.

Poliisin mukaan neljästä epäillystä kaksi on noin 20-vuotiaita ja kaksi alle 18-vuotiaita.

Rikosylikomisario Markus Kiiskinen sanoo Iltalehden haastattelussa, että puuttuva epäilty on poliisin tiedossa, vaikka tätä ei vielä ole otettu kiinni. Kiiskinen ei kerro tarkemmin yksityiskohtia, esimerkiksi epäillyn ikää.

Epäiltyjen rikosten uhrit ovat poliisin mukaan alle 15-vuotiaita tyttöjä ja rikosten epäillään tapahtuneen viime kesän aikana. Rikosnimikkeet ovat tutkinnan tässä vaiheessa raiskaus, törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ja lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö.

Oulussa tuli viime vuoden loppupuolella ilmi viisi muuta seksuaalirikosepäilyä, joissa epäillyt ovat ulkomaalaistaustaisia nuoria miehiä ja epäiltyjen rikosten uhrit 15-vuotiaita tai alle 15-vuotiaita tyttöjä. Epäiltyjä on kaikkiaan pitkälti toistakymmentä.

Laajimmassa rikosvyyhdessä useita miehiä epäillään samaan alle 15-vuotiaaseen tyttöön kohdistuneista seksuaalirikoksista. Poliisi ei tässä vaiheessa tarkenna, liittyvätkö uudet tapaukset aiempiin.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut