Ylen mittaus: SDP suosituin, kokoomus kirii ja perussuomalaiset nousee

Antti Rinteen johtama SDP on Ylen kannatusmittauksen mukaan edelleen suosituin puolue. Jussi Halla-Ahon perussuomalaiset taas ovat nostaneet kannatuksensa yli 10 prosentin ensimmäistä kertaa sitten viime vuoden kesäkuun. Roni Rekomaa

STT

SDP on suosituin puolue 21,2 prosentin kannatuksella, ilmenee YlenTaloustutkimuksella teettämästä kannatusmittauksesta. Toisena on kokoomus 19,6 prosentin kannatuksella, kolmantena on keskusta 16,1 prosentin kannatuksella.

Keskustan suosio painui matalimmilleen sitten syksyn 2017.

Perussuomalaiset on kannatusmittauksen suurin nousija, sillä puolueen kannatus on nyt 10,2 prosenttia eli nousua oli joulu–tammikuussa 2,1 prosenttiyksikköä.

Edellisen kerran perussuomalaisten kannatus ylitti kymmenen prosenttia viime vuoden kesäkuussa.

Taloustutkimus haastatteli reilua 2  400 ihmistä. Haastattelut tehtiin joulu–tammikuussa. Tulosten virhemarginaali on suurimpien puolueiden osalta 2,1 prosenttiyksikköä molempiin suuntiin.

Taloustutkimus laski myös arvion siitä, miten eduskunnan paikat jakautuisivat kannatusprosenttien mukaan. Eniten lisäpaikkoja menisi nykyiseen oppositioon.

SDP saisi 13 lisäpaikkaa eli 47 kansanedustajaa, ja vihreät 10 lisäpaikkaa eli 25 kansanedustajaa. Vasemmistoliitto saisi kolme lisäpaikkaa eli 15 kansanedustajaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut