Lähtevät lennot keskeytettiin Lontoon Heathrow'lla tilapäisesti lennokkihavainnon takia

Heathrow'n kenttä on matkustajamäärältään Euroopan vilkkain lentokenttä. LEHTIKUVA / AFP

STT

Lähtevät lennot keskeytettiin Lontoon Heathrow'n lentokentällä tunnin ajaksi tiistaina lennokkihavainnon takia. Lennot alkoivat palailla normaaliksi noin kello 20.35 Suomen aikaa.

Lentokentän mukaan lähtevien lentojen keskeytys oli varotoimi tutkimusten ajaksi. Saapuvat lennot pystyivät laskeutumaan kentälle koko ajan normaalisti.

Lontoon poliisi sanoi saaneensa ilmoituksen lennokkihavainnosta Heathrow'n lähellä noin kello 19.05 Suomen aikaa.

BBC:n kuvaaja Martin Roberts sanoi ajaneensa Heathrow'n ohi noin kello 19.45. Hän uskoo nähneensä lennokin.

– Näin noin 600 jalan korkeudella (reilut 90 metriä) hyvin kirkkaan, paikallaan pysyvän välkkyvän punaisen ja vihreän valon Harmondsworthin alueen yllä.

– Voin sanoa, että kyse oli lennokista. Niillä on aika huomiota herättävät valot. Se ei ollut helikopteri, Roberts sanoi.

Heathrow'n kenttä on matkustajamäärältään Euroopan vilkkain lentokenttä. Vuosittain sen kautta kulkee liki 80 miljoonaa matkustajaa. Päivittäin se palvelee lähes 214 000:ta matkustajaa.

 

 

Vain kolmisen viikkoa sitten lennokkihavainnot Britannian toiseksi suurimman lentokentän Gatwickin alueella aiheuttivat vaikeuksia yli 140 000 matkustajalle, kun lennot keskeytettiin kolmeksi päiväksi. Kaaosta pahensi se, että keskeytys osui juuri joulun aluspäiville. Kaikkiaan Gatwickissa peruttiin noin tuhat lentoa.

Gatwickissä on tapauksen jälkeen panostettu lennokkien vastaiseen teknologiaan, ja Heathrow on sanonut tekevänsä samoin.

Liikenneministeri Chris Grayling sanoi maanantaina parlamentissa, että lennokeilta kiellettyä aluetta ollaan laajentamassa Britannian lentokenttien ympärillä. Graylingin mukaan Gatwickin lentojen keskeytyminen 19.–21. joulukuuta oli "tahallinen, vastuuton ja laskelmoitu kuten myös laiton teko".

Tällä haavaa lennokeilta kielletty alue lentokenttien ympärillä on Britanniassa yksi kilometri, ja sitä laajennetaan viiteen kilometriin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.