Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Paisuttaako ensi kevään vaalit valmisteilla olevaa budjettia?

OP:n pääekonomisti Reijo Heiskanen varoitti aiemmin tällä viikolla STT:n haastattelussa vaalibudjetin riskistä, kun taloustilanne on hyvä ja eduskuntavaalit siintävät horisontissa. Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen tyrmää ajatuksen siitä, että hallituspuolueet antaisivat hallituskauden viimeisen budjetin paisua äänestäjiä miellyttääkseen.

– Tämä hallitus on noudattanut (valtiovarainministeri) Petteri Orpon johdolla johdonmukaista ja vastuullista talouspolitiikkaa. Siihen politiikkaan ei kuulu se, että lähdettäisiin tekemään isoja vaalibudjetteja ja näin ostamaan kannatusta, Jokinen sanoi STT:lle.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen pitää varoituksia budjetin paisumisesta asiallisina tilanteen huomioonottaen.

– Ne on syytä noteerata. Meillä ei ole tosiasiallisesti mitään mahdollisuuksia lähteä jakelemaan hunajaa kovin laajassa mitassa. Parempi toimia niin, että tämä hallitus jättää hyvän perinnön seuraavalle hallitukselle.

Sinisten Simon Elo ei antaisi liian suurta painoarvoa ekonomistien arvioille. Hän muistuttaa, että perin harva ekonomisti uskoi hallituksen tavoittavan työllisyystavoitteensa, joka nyt ollaan saavuttamassa jopa etuajassa.

– Ekonomistien arviot täytyy ottaa huomioon, mutta ei niitä voi orjallisesti noudattaa.