Liike Nyt lähtee eduskuntavaaleihin – tavoitteena 150 ehdokasta kaikkialta maasta

Liike Nytin kansanedustaja Harry Hjallis Harkimo, eduskunta-avustaja Mirita Saxberg sekä perustajajäsen Karoliina Kähönen (oik). LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

STT

Kansanedustaja Hjallis Harkimon perustama Liike Nyt lähtee mukaan eduskuntavaaleihin. Se lähtee käytännössä tukemaan ehdokkaita, joista jokainen on oman valitsijayhdistyksensä ehdokas. Tavoitteena Liike Nytillä on yhteensä 150 ehdokasta Manner-Suomen vaalipiireistä.

Valitsijayhdistys vaatii vaalipiiristä 100 nimettyä ja äänioikeutettua kannattajaa siten, että kukin voi kerrallaan kannattaa vain yhtä valitsijayhdistystä. Liike tukee ehdokkaidensa nimien keruuta kannattajakortteihin.

Harkimon mukaan tiedossa on nyt 50 ehdokasta, ja myös hän itse lähtee ehdolle Uudellamaalla, jos vain saa tarvittavat nimet kasaan.

– Meillä on toimitusjohtajia, sairaanhoitajia, poliiseja, kaikentyyppisiä ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita olemaan meidän ehdokkaita, Harkimo sanoi tiedotustilaisuudessa Helsingissä.

Hänen mukaansa ehdokastilanne on jo nyt hyvä Helsingissä ja Uudellamaalla.

– Nyt me aletaan keskittyä siihen, että saadaan muista vaalipiireistä ehdokkaita, Harkimo sanoi.

 

Enempää nimiä Harkimo ei suostunut kertomaan, vaan hänen mukaansa suuri joukko ehdokkaita julkistetaan joulukuun puolessavälissä.

Liiike on kartoittanut vaaliteemoja verkkokyselyssä, jossa sen kannattajat nostivat kärkeen Itämeren puhdistamisen, yrittäjien sosiaaliturvan kehittämisen sekä yleishyödyllisten yhteisöjen ja ay-liikkeen veroetujen kaventamisen.

Liikkeen muut vaaliteemat päätetään verkkokeskustelun perusteella. Esimerkiksi ensi viikolla äänestetään verkossa Liikkeen jo aiemmin esittelemästä omasta sote-mallista.

Harkimon mukaan Liikkeen tavoitteena on saada läpi useita kansanedustajia.

– Me tavoittelemme niin montaa kansanedustajapaikkaa, että tämä nykyinen systeemi huomaisi, että niiden pitää muuttua.

Harkimo sanoo, että Liike lähtee vaaleihin takamatkalta, kun sillä on käytössään nyt neljä kokopäiväistä työntekijää. Kysymykseen rahoituksesta Harkimo vastasi, että keruu on vasta alkamassa.

– Tällä hetkellä ne tulevat minulta, kaikki rahat. Mutta nyt me aloitetaan varainkeruu, meillä on 50 ihmistä ilmoittanut olevansa kiinnostuneita lähtemään siihen mukaan. Me tulemme tekemään erilaisia asioita varainkeruussa, mutta ei näitä perinteisiä asioita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.