Vuoden luetuimmat jutut: Eksyneet tytöt latasivat hädän keskellä 112-sovelluksen – poliisi haki nuoret turvaan Kuopiossa

Älypuhelimeen ladattava 112-sovellus auttoi poliisia löytämään metsään eksyneet lapset Kuopiossa. Aalto Risto

Asta Tenhunen

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran 23.4.2018.

Poliisi pelasti kaksi maastoon eksynyttä tyttöä Kuopiossa sunnuntaina, kun tytöt itse osasivat poliisin ohjeiden mukana ladata kännykkäänsä heidän paikantamistaan helpottaneen sovelluksen.

Toinen tytöistä oli niin kylmissään, että hänet jouduttiin lopulta kantamaan maastosta. Poliisin mukaan kumpikaan tytöistä ei tiettävästi saanut kuitenkaan vakavia vammoja välikohtauksessa.

Kaksi 12- ja 13-vuotiasta tyttöä oli käynyt Kuopion Petosella kaupassa sunnuntai-iltana. Tytöt olivat yrittäneet oikaista kaupasta kodin suuntaan ulkoilualueen poikki, mutta he eksyivät läheiselle Jynkänvuoren maastoalueelle.

Jynkänvuoren maasto on paikoin erittäin jyrkkää ja vaikeakulkuista.

Poliisin mukaan poliisi sai eksyneistä tytöistä hälytyksen myöhään illalla. Tyttöjä oli vaikea löytää, sillä heidän sijaintiaan ei saatu selville eikä heitä voinut etsiä summassa laajalta Pirtin ja Jynkän väliseltä alueelta, jossa he olivat.

Poliisin neuvomana tytöt osasivat kuitenkin ladata älypuhelimeensa 112-sovelluksen, johon kuuluu tarkkaa paikannus.

Poliisin mukaan paikannuksen avulla tyttöjen sijainti saatiin selville, jonka jälkeen heidät löydettiin nopeasti. Tytöt olivat kylmettyneitä, sillä Kuopiossa oli illalla ja yöllä pakkasta 2-3 astetta. Lisäksi tytöt olivat maastossa kolhineet itseään. Muuten he olivat kunnossa.

Poliisin mukaan tyttöjen hyvä taito käyttää kännykkää oli ratkaisevan tärkeä. Lisäksi 112-sovellus toimi tilanteessa hyvin.

Poliisin mukaan etsintäoperaatio saatin valmiiksi sunnuntaiyönä kello 22:n jälkeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.