Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

El Salvador torjui Trumpin esittämän kritiikin

Keskiamerikkalainen El Salvador vakuuttaa tehneensä mittavia toimia hillitäkseen laitonta maahanmuuttoa Yhdysvaltoihin. Maan hallitus torjui Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin perjantaina esittämän kritiikin.

Trump sanoi, että Keski-Amerikan valtiot Honduras, Guatemala ja El Salvador käyttävät vain Yhdysvaltojen rahoja hyväkseen.

–  Huhu kertoo että Hondurasissa on muodostumassa uusi karavaani, eivätkä he tee asialle mitään. Aiomme leikata kaiken tuen näiltä kolmelta maalta – ne ovat käyttäneet Yhdysvaltoja hyväkseen vuosia!, Trump vaahtosi Twitterissä.

Yhdysvallat on antanut Keski-Amerikan valtioille taloudellista tukea. Viime vuonna El Salvador sai 88 miljoonaa dollaria.

El Salvadorin hallituksen mukaan maassa on tehty paljonkin maastamuuton vähentämiseksi.

–  Maamme on tehnyt suuria ponnistuksia ja olemme ottaneet taloudellisia ja sosiaalisia edistysaskeleita osana Alliance for Prosperity -ohjelmaa, johon mekin olemme investoineet paljon rahaa ja jonka avulla me pyrimme muiden maiden kanssa vähentämään siirtolaisuutta, hallituksen lauantaina julkaisemassa tiedotteessa sanottiin.

Keski-Amerikan maiden heikkoa taloustilannetta ja rehottavaa rikollisuutta pidetään suurimpana syynä siihen, että niin monet jättävät kotinsa ja pyrkivät usein laittomasti Yhdysvaltoihin.