Aasiassa muistetaan vuoden 2004 tsunamia

Tapaninpäivän tsunamin vuonna 2004 aiheutti poikkeuksellisen voimakas, vedenalainen maanjäristys Sumatran saaren luoteispuolella. LEHTIKUVA / AFP

STT

Aasiassa muistetaan tapaninpäivänä 2004 iskeneen suuren tsunamin uhreja. Vuosipäivänä on perinteisesti pidetty muistotilaisuuksia eri puolilla tsunamin tuhoaluetta.

Muistopäivää varjostaa Indonesian tuore tsunami. Sen tiedetään tappaneen ainakin yli 400 ihmistä, minkä lisäksi lähes 1  500 on loukkaantunut. Tuhannet ovat menettäneet kotinsa.

Vuoden 2004 tsunami nousi Intian valtamerellä ja aiheutti valtavaa tuhoa sen rannikkoalueilla. Yli 220  000 ihmistä sai surmansa. Tapaninpäivän tsunamin aiheutti poikkeuksellisen voimakas, vedenalainen maanjäristys Sumatran saaren luoteispuolella.

Suurin osa uhreista kuoli silloinkin Indonesiassa, mutta tsunami aiheutti laajaa tuhoa myös muun muassa Thaimaassa ja Sri Lankassa.

14 vuotta sitten tapahtuneessa luonnonmullistuksessa sai surmansa myös 179 suomalaista. Suomalaisuhreista suurin osa oli lomailemassa Thaimaan Khao Lakissa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut